Reţeta de ceapă cu ţuică. Cum se prepară tinctura considerată unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceapa scapă locuinţa de bacterii FOTO Shutterstock
Ceapa scapă locuinţa de bacterii FOTO Shutterstock

Ingredientul de bază al oricărei gustări, ceapa funcţionează şi ca un dezinfectant natural. Datorită substanţelor chimice care intră în compoziţia sa, ceapa distruge toţi microbii.

O analiză atentă a compoziţiei chimice a cepei arată că această legumă este, de fapt, un adevărat laborator de chimie în formă naturală.

Studiile au arătat faptul că ceapa este foarte bogată în substanţe azotoase, proteine, precum şi vitaminele C, B1, B2 şi B6. De asemenea, ceapa conţine şi o serie de grăsimi naturale, cu rol în stimularea sistemului imunitar al oamenilor.

Dezinfectant natural

O calitate mai puţin ştiută a cepei este aceea că are puterea de a alunga virusurile şi bacteriile din locuinţă. Datorită multiplelor elemente chimice pe care le conţine, această legumă are puterea de a absorbi microorganismele şi de a le distruge. Procedeul este foarte simplu, iar efectul este garantat.

Se ia o ceapă potrivită, se curăţă de foi, se taie pe jumătate, iar apoi se lasă într-un loc ferit de lumină, preţ de mai bine de 12 ore, aşezată pe o farfurie. În tot acest timp, leguma acţionează pentru a îndepărta toate pericolele ascunse din încăperea în care se află şi pe care oamenii nu le pot sesiza.

Medicii atrag însă atenţia că ceapa curăţată ar putea pune în pericol sănătatea dacă este consumată.
„Ceapa trebuie consumată imediat după ce a fost curăţată. Altfel, din cauza faptului că absoarbe bacteriile şi alţi microbi, poate fi periculoasă pentru organism”, susţine medicul specialist în terapii naturiste Cerasela Novac.

Datorită efectului său de a absorbi microorganisme, ceapa poate fi folosită ca şi un antigripal natural. Tot ceea ce trebuie făcut este să aşezăm aproape de patul în care se află bolnavul o ceapă tăiată. Efectele se vor simţi în ziua imediat următoare.  

Antibioticul din bucătărie

Ceapa poate funcţiona şi ca un antibiotic natural, dacă este consumată sub formă de tinctură. Preparatul se realizează foarte simplu, în propria bucătărie. Este nevoie doar de patru cepe mici, tăiate mărunt sau date pe răzătoare, peste care se toarnă un litru de ţuică. Borcanul se închide foarte bine şi se păstrează la rece timp de două săptămâni.

Delicatese din farfurie

Dincolo de efectele sale purificatoare pentru organism, ceapa rămâne ingredientul de bază pentru foarte multe preparate culinare. În timp, gospodinele au realizat foarte multe reţete în care ceapa este pusă la loc de cinste. Iată mai jos una dintre ele:

Tochitură franţuzească de ceapă

Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline, 10 cepe mari de apă, 1 linguriţă de zahăr, 100 ml de vin alb sec, o lingură de făină, 2 litri supă de vită, 1 linguriţă de cimbru, o baghetă franţuzească şi 250 grame de caşcaval dat pe răzătoare.

Mod de preparare: uleiul de măsline se toarnă într-o oală mare, iar apoi se căleşte ceapa, până devine moale. Se pune apoi zahărul, sarea, piperul şi cimbrul, care se lasă la foc mic preţ de 15 minute. După aceea se toarnă vinul şi se lasă supa la foc mic, preţ de un minut. Apoi, se pune făina şi supa de vită. Totul se lasă la foc preţ de o oră şi jumătate, până când compoziţia ia aspectul unei tochituri.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite