Reguli de aur pentru o siluetă de invidiat, după meniul bogat de Sărbători. Ce trebuie să facem zi de zi pentru a reveni la greutatea de dinainte de Crăciun
0
Sărbătorile au trecut şi, pe lângă amintirile unor clipe frumoase, au lăsat cu ele kilograme în plus. Nutriţioniştii vin cu sfaturi practice pentru ca organismul să se refacă după zilele cu mese bogate în calorii.
Toţi cei care se urcă pe cântar imediat după sărbători cad în patima dietelor drastice. Nutriţioniştii susţin că acest gest este unul prin care facem organismul să sufere excesiv. Tocmai de aceea trebuie să-l educăm şi să-i oferim toate proteinele şi substanţele de care are nevoie, pentru ca starea noastră de sănătate şi metabolismul să nu se modifice considerabil.
1. Reduceţi caloriile treptat
Prima regulă a nutriţioniştilor vizează consumul de calorii. În opinia specialiştilor, acestea nu trebuie reduse drastic, prin diete costisitoare. Tocmai de aceea aceştia ne recomandă să consumăm alimente care pot depăşi chiar şi 1.200 de calorii pe zi, la care să renunţăm treptat, pentru a nu bulversa organismul.
2. Nimic fără fructe şi legume
De asemenea, o altă regulă este cea a consumului de fructe şi legume. Poate suna ca un clişeu, însă vitaminele din fructe şi legume reprezintă un fel de suport energetic pentru organism. Acestea sunt recomandate în special dimineaţa, la prima oră, pentru ca ziua să înceapă într-un mod tonic şi armonios.
3. Sportul, sănătate curată
Evident, pe lângă meniu, regulile de aur care ajută la eliminarea kilogramelor în plus impun şi mişcare. Nu este nevoie de zeci de ore de antrenamente la sala de forţă, ci doar de câteva minute la fiecare început al zilei sau seara înainte de mişcare. Specialiştii recomandă exerciţiile respiratorii sau cele care ajută la tonifierea musculaturii. Pretenţioşii pot merge să ia lecţii de aerobic.
Planul de slăbit al Mihaelei Bilic
Supranumită nutriţionistul vedetelor, renumita Mihaela Bilic are la rândul său un plan amplu pentru persoanele care vor să-şi menţină silueta după sărbători. Aceasta a elaborat un meniu variat în funcţie de fiecare zi a săptămânii. Printre produsele alimentare recomandate de nutriţionista Mihaela Bilic se regăsesc pieptul de pui, carnea de vită şi chiar carnea de porc. Sfaturile se regăsesc în cartea pe care dr. Mihaela Bilic a scris-o, denumită „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit”.
Potrivit specialistei, meniul fiecărui început al zilei trebuie să conţină o ceaşcă de cafea sau ceai, un ou fiert sau omletă, precum şi o felie de pâine.
Prânzurile pot fi ceva mai bogate, aşa că Mihaela Bilic recomandă consumul de carne de vită, pui sau porc, câte 200 de grame din fiecare fel. Pentru mesele de seară sunt recomandate meniuri pe bază de carne de peşte asezonate cu salate variate.
Citiţi şi: