Producţii mai bune, preţuri mai mici. Agricultura ialomiţeană la raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit estimărilor oficiale, în Ialomiţa producţiile medii la hectar sunt mai bune decât cele înregistrate în anul precedent. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre preţurile medii cu care sunt vândute produsele agricole. Pentru anul agricol 2013-2014, Consiliul Judeţean Ialomiţa a stabilit preţuri medii mai mici decât în anul anterior.

Peste 300 mii hectare însămânţate în primăvară

Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Ialomiţa arată faptul că, în total, în toamna lui 2013 şi în primăvara anului 2014 au fost însămânţate aproximativ 300 mii hectare cu cereale.

Cele mai multe culturi înfiinţate au fost cele de grâu, porumb şi floarea-soarelui. Astfel, grâul a fost însămânţat pe o suprafaţă de 106 mii de hectare, floarea-soarelui pe 50 mii de hectare, iar porumbul pe 82 mii de hectare.

Reprezentanţii aceleiaşi instituţii au prezentat şi o situaţie în ceea ce priveşte producţiile medii înregistrate la hectar, în urma campaniei de recoltare din această toamnă.

Astfel, grâul a înregistrat o producţie medie de 4080 kg/ha, floarea-soarelui a înregistrat o producţie medie de 2000 kg/ha, în timp ce pentru porumb, a cărui recoltare se află în plină desfăşurare, a fost estimată o producţie medie de 5400 kg/ha.

Oficialii instituţiei apreciază faptul că anul agricol în curs a fost unul bun în ceea ce priveşte producţiile, însă eforturile agricultorilor rămân zadarnice din cauza preţurilor extrem de mici.

„Sânt producţii mai bune anul acesta, dar preţurile îi dezavantajează pe cei mai mulţi dintre agricultori!” a declarat Iulian Bucur, şeful Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Ialomiţa.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite