APIA începe să primească cererile pentru motorină subvenţionată. Fermierii trebuie să îşi pregătească dosarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combustibilul utilajelor va fi subventionat de APIA FOTO Adevarul
Combustibilul utilajelor va fi subventionat de APIA FOTO Adevarul

Până la sfârşitul lui octombrie fermierii botoşăneni pot depune la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură(APIA), toată documentaţia pentru primirea subvenţiei la combustibil. Cei care încearcă să ofere date false pentru a primi gratis motorină, nu vor mai primi niciun fel de subvenţie trei ani.

A început perioada de depunere a dosarelor pentru obţinerea subvenţiei la combustibil pentru fermierii din judeţul Botoşani. Aceştia vor trebuie să depună toate actele la APIA, unde vor fi analizate şi verificate. 

”Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv precum şi de documentele prevăzute de ordinul MADR  cu numărul 1229 din 2013”, a precizat Ioan Serediuc, purtător de cuvânt APIA.  

Ajutorul la motorină şi benzină pentru tuilajele din agricultura motorizată se acordă prin rambursarea dintre acciza standard şi acciza redusă stabilită prin lege la 21.000 de euro la 1000 de litri. Fermierii care încearcă să obţină motorină dând date false în actele puse la dosar riscă să piardă subvenţia. ”Cei care au încasat sume în mod necuvenit de la bugetul de stat, nu mai beneficiază de ajutor timp de trei ani”, a precizat Serediuc. Fermierii pot depune dosarele până pe 31 octombrie.

citiţi şi:

Agricultorii brăileni, îndemnaţi să nu negilijeze depunerea cererilor pentru subvenţiile la motorină . Avertismentul vine de la APIA Brăila

Subvenţii cu cântec pentru interpretul de muzică populară, Nelu Bălăşoiu. Fosta sa soţie, ex-director la APIA, în vizorul ANI

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite