Parcul Trandafirilor din Fetești se modernizează. Va avea amfiteatru, foișoare și va găzdui târguri de sezon

0
0

Primăria Municipiului Fetești a obținut toate avizele pentru proiectul privind reabilitarea Parcului Trandafirilor. Locul va fi transformat într-o zonă de agrement pentru toate vârstele. Proiectul tehnic a fost finalizat și urmează să fie depus pentru finanțarea dotărilor, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Așa va arăta după modernizare Parcul Trandafirilor FOTO Facebook PM Fetești
Așa va arăta după modernizare Parcul Trandafirilor FOTO Facebook PM Fetești

Prin proiect se prevede reanimarea funcțională parțială a Parcului Trandafirilor (9.098,40 mp) și reutilizarea acestei suprafețe degradate în vederea transformării în două zone.

Conform Primăriei Municipiului Fetești, o zonă va fi de agrement, relaxare și petrecere a timpului liber. Aceasta va cuprinde amenajări cu elemente naturale (un amfiteatru în aer liber, rozariu, spaţii verzi, copaci, arbuști), amenajări recreaţionale (alei pietonale, mobilier specific format din bănci, foişoare, pergole), dotări dedicate activităţilor fizice pentru copii (loc de joacă).

Zonă de picnic și târguri în aer liber

Cea de-a doua zonă cu destinație de loisir va fi organizată pentru târguri și va avea mai multe căsuțe din lemn prefabricate. Autoritățile speră ca acestea, prin veniturile generate din închirierea lor, să contribuie la susţinerea costurilor de întreţinere a spațiului multifuncțional.

De asemenea, pentru cei care doresc să vină la iarbă verdeva fi amenajată o zonă pentru preparare în aer liber în mod organizat de grătare și ieșiri de tip picnic, cu platforme, sisteme integrate de mese cu scaune și cabane destinate acestor activități, amenajarea unui loc de joacă și a două puncte de interes de tip belvedere.

Se doreşte să fie un spaţiu atractiv pentru toate grupele de vârstă, un spaţiu de odihnă atât activă, cât şi pasivă, destinat în acelaşi timp atât sportului, cât şi plimbărilor.  De asemenea, un punct important în modul de abordare a lucrărilor de amenajare este menținerea de parc natural”, au transmis reprezentanții Primăriei Fetești.

Proiect pentru revitalizarea malului brațului Borcea

Reabilitarea face parte dintr-un proiect mai amplu privind construirea unui doc plutitor pe malul brațului Borcea. Astfel, autoritățile au în plan construcția unei zone de promenadă, care să lege Parcul Trandafirilor din Fetești de acest miniport.

„Dorim să transformăm Feteștiul într-o zonă de atracție turistică. Lucrările la docul plutitor vor continua cu o zonă de promenadă care va duce până în Parcul Trandafirilor. Oamenii se pot bucura astfel de peisajul natural pe care brațul Borcea îl oferă",  a precizat primarul municipiului Fetești.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite