Pistă de karting în centrul Craiovei. 15 karturi electrice la dispoziția amatorilor de sporturi de viteză

0
0

Iubitorii sporturilor cu motor vor putea pilota karturi electrice pe velodromul din Parcul „Romanescu" din Craiova, unde a fost amenajată o pistă de karting, pe 14 septembrie şi deschisă pentru publicul larg.

Pista de karting de la Craiova a costat 50.000 de euro FOTO Arhivă Adevărul
Pista de karting de la Craiova a costat 50.000 de euro FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit Primăriei Craiova, karturile au fost realizate de cinci studenţi craioveni, care au aplicat pentru o finanţare de 50.000 de euro în cadrul unui proiect realizat sub egida Centrului de Resurse şi Angajament Ford (CRAF) Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova şi finanţat de Ford Motor Company.

„De miercuri, 14 septembrie, ora 13,00, iubitorii sporturilor cu motor vor putea pilota karturi electrice, la Velodrom, pe primele circuite realizate în Craiova şi dedicate monoposturilor", a anunţat, marţi, Primăria Craiova.

Circuitele de karting de pe velodromul din Parcul Nicolae Romanescu au fost amenajate cu sprijinul Primăriei Craiova şi sunt special concepute pentru a le oferi piloţilor o experienţă unică, în condiţii de deplină siguranţă.

„Activităţile vor fi disponibile publicului larg, atât pentru adulţi cât şi pentru copii, începând cu vârsta de 7 ani, care îşi vor putea testa abilităţile de piloţi pe autovehicule electrice. Karturile au fost realizate de cinci studenţi craioveni, care au aplicat pentru o finanţare de 50.000 de euro în cadrul unui proiect realizat sub egida Centrului de Resurse şi Angajament Ford Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova şi finanţat de Ford Motor Company. Cu suma obţinută, studenţii au achiziţionat componentele, au configurat softul special conceput şi au asamblat 15 karturi electrice personalizate, în funcţie de fiecare utilizator în parte", informează reprezentanţii Primăriei Craiova.

Activitatea de karting va fi împărţită în trei grupe de vârstă - adulţi, minori între 15 şi 18 ani şi între 7 şi 14 ani şi se va desfăşura conform regulamentului aprobat de către Consiliul Local Municipal Craiova.

Compania Ford a inaugurat în 2018, la Craiova, primul său Centru de Resurse şi Angajament (CRAF) din Europa, proiect conceput pentru a sprijini crearea de noi locuri de muncă, a îmbunătăţi potenţialul economic şi nivelul de trai al locuitorilor din regiune.

„CRAF Craiova este rezultatul unei colaborări cu Asociaţia Pentru Educaţie SV Oltenia (EDUCOL) - o organizaţie non-profit înfiinţată de Universitatea din Craiova care urmăreşte să maximizeze oportunităţile de instruire antreprenorială şi dezvoltare pentru tineri - şi cu Primăria Municipiului Craiova, care a pus la dispoziţie clădirea pentru a cărei renovare Ford Fund a contribuit cu o finanţare suplimentară de 100.000 de dolari", a anunţat Ford Craiova la momentul inaugurării.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite