Membrii ACL Ialomiţa au făcut o plângere penală la Parchet. Ei reclamă fraudarea primului tur al alegerilor prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ACL Ialomiţa a sesizat Parchetul Slobozia într-un caz de fraudă electorală FOTO: adevarul.ro
ACL Ialomiţa a sesizat Parchetul Slobozia într-un caz de fraudă electorală FOTO: adevarul.ro

Reprezentanţii ACL Ialomiţa au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, reclamând un caz de posibilă de fraudă electorală. Susţinătorii lui Iohannis sunt de părere că pe listele suplimentare din primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 în Ialomiţa s-a votat ilegal, mai multe persoane din alte judeţe fiind chemate să voteze.

Biroul Electoral Central apreciază faptul că la nivelul judeţului Ialomiţa, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne la primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 a fost 113.405 persoane.

Dintre aceştia 101.846 au votat pe listele permanente, în timp ce 10.506 au fost înregistraţi pe listele suplimentare. Exprimate în procente, aceste cifre scot în evidenţă faptul că 10% dintre voturile exprimate în Ialomiţa sunt ale persoanelor care s-au prezentat la urne în altă localitate decât cea de domiciliu. Aceleaşi date statistice arată faptul că în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2009, în Ialomiţa au votat pe listele suplimentare doar 9.000 de persoane.

Plângere penală la Parchetul Slobozia

Reprezentanţii Alianţei Creştin Liberale Ialomiţa sunt însă de o cu totul altă părere. Vineri la orele prânzului aceştia au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, convinşi de faptul că în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 voturile pe listele suplimentare au fost fraudate. Aceştia sunt de părere că în judeţ au fost aduse persoane special pentru a vota.

Acuzaţiile se bazează pe o verificare încrucişată realizată de echipa de campanie a candidatului Klaus Iohannis, la Bucureşti.

«Colegii noştri au descoperit că există suspiciuni legate de folosirea votului multiplu şi în Ialomiţa. În acest sens am depus azi o plîngere la Parchet. Suspiciunile colegilor mei vizează faptul că cetăţeni din judeţele limitrofe au fost aduşi în Ialomiţa pentru a vota!» a declarat pentru independentoline.ro Ioan Martin, co-preşedinte al Alianţei Creştin-Liberale Ialomiţa.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, candidatul Klaus Iohannis a reuşit să obţină în judeţul Ialomiţa un scor electoral de doar 18 %.

Mai mult decât atât, doar într-o singură secţie de vot din Ialomiţa el a reuşit să-l învingă la voturi pe Victor Ponta. Respectiva secţie se află pe raza municipiului Urziceni, iar Klaus Iohannis a reuşit să obţină 188 de voturi, cu 30 mai multe decât Ponta. 

Vă mai recomandăm

De ce votează românii cum votează. Centrul ţării a oscilat în ultimii 25 de ani între candidaţii de dreapta şi cei cei stânga

Torpile de campanie: de la „Credeţi în Dumnezeu, domnule Iliescu?“ la căprioara lui Năstase şi candidatul 007

VIDEO Cum ne-au convins Iliescu, Băsescu şi Constantinescu să-i votăm. Detalii din spatele sloganurilor, de la „Nu ne vindem ţara!“ până la „Să trăiţi bine!“

VIDEO Loviturile de graţie în finalele prezidenţiale, la TV. De ce n-a contat democraţia lui Raţiu, dar am mizat pe „blestemul comuniştilor” lui Băsescu


 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite