Grenadă din Primul Război Mondial, găsită într-un sac de cartofi la magazinul Profi din Slobozia. Reacţia angajaţilor: Era un cartof mai greu decât ceilalţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elementul de muniţie a fost ridicat în vederea distrugerii FOTO: ISU IAlomiţa
Elementul de muniţie a fost ridicat în vederea distrugerii FOTO: ISU IAlomiţa

Descoperire mai puţin obşinuită la magazinul Profi din Slobozia. O angajată a unităţii comerciale a descoperit într-un sac de cartofi o grenadă, ce datează din timpul Primului Război Mondial. Cartofii erau importaţi din Franţa.

„Un cartof prea greu”

Din primele informaţii, femeia a observat elementul de muniţie, iar apoi a chemat agentul de pază. Acesta şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi a solicitat intervenţia echipajului de pirotehnişti al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.

„Echipa pirotehnică s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, constatând că este vorba despre o grenadă defensivă - fără focos, din timpul primului Război Mondial. Elementul de muniţie nu prezenta pericol pentru angajaţii şi clienţii magazinului” precizează oficialii ISU Ialomiţa într-un comunicat de presă. Oficialii magazinului susţin că lotul de cartofi din care făcea parte şi sacul în care a fost descoperită grenada provine din Franţa.

„Angajaţii magazinului au sesizat faptul că ceea ce se credea a fi un cartof era însă mai greu decît ceilalţi, atunci au luat măsurile şi au solicitat intervenţia echipajului ISU. Cartofii din acel lot provin din Franţa” a explicat pentru Independent, Gabriel Pîslaru directorul de Comunicare al magazinelor Profi. Elementul de muniţie a fost preluat de pirotehnişti şi urmează să fie dus într-un spaţiu special amenajat pentru a fi distrus.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite