Deszăpezire prin GPS în Ialomiţa. O aplicaţie inedită permite monitorizarea utilajelor chiar şi pe mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deszăpezire monitorizată prin GPS în Ialomiţa FOTO: Mădălin Sofronie
Deszăpezire monitorizată prin GPS în Ialomiţa FOTO: Mădălin Sofronie

Din această iarnă autorităţile din Ialomiţa monitorizează lucrările de deszăpezire prin GPS. Aplicaţia oferă detalii despre locul şi viteza de deplasare a utilajelor. Ea poate fi instalată chiar şi pe telefoanele mobile. La nivelul judeţului, preţul deszăpezirii depăşeşte 5 milioane de lei.

Autorităţile judeţene din Ialomiţa folosesc de anul acesta o aplicaţie nouă pentru a monitoriza mai atent maniera în care se execută lucrările de deszăpezire. Softul a fost achiziţionat de Oyl Company A.G. ,societatea care a câştigat licitaţiile pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene din Ialomiţa, şi pus la dispoziţia reprezentanţilor Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Prefecturii.

„Sistemul după care funcţionează este foarte simplu. Există o hartă a tuturor drumurilor din judeţ, iar pe fiecare zonă sunt indicate utilajele care acţionează. Ştim exact câte ore au lucrat şi cu ce viteză s-au deplasat. Este prima dată când folosim acest sistem şi este bun pentru că ştim exact cum şi unde s-a acţionat” explică Ştefan Muşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Peste 5 milioane de lei pentru deszăpezire

La începutul lunii decembrie 2015, Prefectura Ialomiţa a făcut public un raport privind preţurile pentru deszăpezire practicate în Ialomiţa. Firma câştigătoare a licitaţiilor pentru drumurile naţionale şi judeţene, Oyl Company Holding A.G., a obţinut peste 5 milioane de lei. 3,2 milioane de lei reprezintă banii oferiţi în urma semnării contractului cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), iar alţi 1,7 milioane de lei vor fi oferiţi aceleiaşi firme de către Consiliul Judeţean Ialomiţa, pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. În total, societatea are de deszăpezit peste 500 de kilometri de şosea.

Vremea se menţine capricioasă

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că în următorul interval de timp vremea va fi capricioasă. În zona de sud-est vor predomina ploile, iar riscul apariţiei de polei se menţine ridicat.

Citiţi şi:

Trafic în condiţii de iarnă pe şosele din Ialomiţa. Recomandările poliţiştilor: „şoferii să circule cu viteză redusă”

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite