VIDEO  REZULTATE BAC 2014 OLT S-au afişat notele de la Bacalaureat 2014! Procentul de promovare la Olt este de 48,55%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele parţiale la examenul de Bacalaureat 2014 au fost afişate duminică seară, urmând ca luni - 7 iulie să fie afişate şi la avizierele liceelor unde elevii au susţinut examenul. Elevii nemulţumiţi de rezultatele la BAC 2014 pot depune contestaţii între orele 12.00 şi 16.00. Aproximativ 4.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Olt s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2014, dintre care cca. 300 nu s-au prezentat.

UPDATE !

PRIMELE REZULTATE parţiale înainte de contestaţii de la BAC 2014 pot fi consultate AICI !...

Deşi rezultatele parţiale la Bacalaureat 2014 au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei duminică seară şi nu luni – 7 iulie, cum se anunţase în prealabil, acest lucru nu a fost de natură să taie din curiozitatea liceenilor din Slatina de a vedea înscrise şi pe hârtie, nu doar pe monitorul calculatorului, rezultatele cu pricina. La Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din municipiu, de exemplu, câteva zeci de (foşti) cursanţi ai acestui liceu au ţinut cu tot dinadinsul să vadă “pe viu” notele pe care le-au obţinut de-a lungul probelor sesiunii iunie-iulie de la BAC 2014.

“Eu mi-am văzut aseară notele, dar voiam să le văd şi la faţa locului că parcă nu au acelaşi farmec. Personal, sunt mulţumit de note şi de medie, normal că aş fi vrut să iau mai mult, dar asta este – mă bucur că am trecut deoarece am colegi care nu au reuşit: din cauza unei materii unde au luat sub nota 5, au picat şi nu aş vrea să fiu în pielea lor. Mai bine aşa, măcar sunt liniştit de-acum”, a spus Marius D., care a precizat că nu aree de gând să meargă la facultate, cel puţin nu deocamdată, planurile sale fiind să plece la fratele său, în Spania.

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Ana-Maria I., care, deşi îşi văzuse notele încă de duminică seara, venise cu părinţii la liceu ca să ia împreună “pulsul”.

“Iniţial, am zis că nu mai are sens să vin să văd notele din moment ce au fost afişate de ieri pe site, dar, până la urmă, părinţii m-au convins să vin pentru că nu este acelaşi lucru şi nu îmi pare rău. Am găsit aici colegi pe care, poate, nu o să-o mai văd pentru că vor pleca la facultate în alte oraşe, aşa cum vreau să fac şi eu, şi mai vorbim şi noi de una-de alta. Eu vreau să dau la Litere, în Bucureşti, şi, cu media pe care o am, sper să reuşesc să intru”, a declarat eleva anterior menţionată.

Una peste alta, rezultatele parţiale la Bacalaureat 2014 înainte de contestaţii relevă o creştere a procentului de promovare comparativ atât cu anul anterior, dar şi cu ceilalţi ani. Astfel, anul trecut, la sesiunea iunie-iulie de la BAC, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.004 elevi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului “de vară” de numai 43,44 % înainte de contestaţii, pentru ca, după soluţionarea reclamaţiilor, procentul să sară la 44, 24%. Acum, un an mai târziu, procentul de promovare înainte de contestaţii este de 48,55%. De menţionat însă că, dintre cei 4.205 absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ în acest an, la BAC s-au înscris doar 3.946 elevi, dintre care 791 din promoţiile anterioare şi 3.173 din seria curentă; dintre toţi însă, nu mai puţin de cca. 500 de elevi nu s-au mai prezentat.

Absolvenţii clasei a XII-a din judeţul Olt află luni – 7 iulie, rezultatele parţiale la examenul de Bacalaureat 2014. Notele vor fi afişate la avizierele liceelor unde au terminat studiile până la ora 12.00, iar candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii imediat după aflarea rezultatelor parţiale. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2014 se vor afişa vineri - 11 iulie, atât la avizierele liceelor, cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei - bacalaureat.edu.ro.

Bacalaureatul 2014 a însemnat, în judeţul Olt, un număr de 3.946 alsolvenţi ai clasei a XII-a înscrişi iniţial, dintre care majoritatea – 3.173 - din promoţia curentă, iar 791 au provenit din seriile anterioare. Aproape 300 de liceeni au fost excluşi din examen deoarece au absentat. La finalul înscrierilor s-a constat că aproape 1.000 de liceeni nu s-au mai înscris însă din diferite motive, cifra totală a elevilor care au terminat clasa a XII-a în judeţ fiind de 4.205 absolvenţi.

Elevii care nu vor obţine media 6 la examenul de Bacalaureat 2014 se pot înscrie la sesiunea din toamnă.

PRIMELE REZULTATE parţiale înainte de contestaţii de la BAC 2014 pot fi consultate AICI !...

Bacalaureat 2014 a început pe 10 iunie, când a avut loc proba orală la Limba Română. Aceasta a fost însă proba cea mai uşoară pentru liceeni, alături de proba pe calculator. Bacalaureatul a continuat apoi proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. După ce, luni – 30 iunie, s-a derulat proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi – 1 iulie, cei care au absolvit şcoala în limba maternă au susţinut examenele în limbile germană, maghiară, sârbă sau ucraineană. Au urmat, apoi, săptămâna trecută, rândul probelor scrise.

Vineri – 4 iulie, s-a derulat ultima probă de la BAC 2014, respectiv examenul scris la proba opţională a profilului, unde liceenii au avut de ales între zece discipline.

Calendar Bac 2014 sesiunea iunie-iulie  
 
Probe orale:  
--- 10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
--- 1-13 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
--- 16-20 iunie: Evaluarea competenţelor digitale;
--- 23-27 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
Probe scrise:
--- 30 iunie: Limba şi literatura română;
--- 1 iulie: Limba şi literatura maternă;
--- 2 iulie: Proba obligatorie a profilului;
--- 4 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00);
--- 7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);
--- 8-10 iulie : Rezolvarea contestaţiilor;
--- 11 iulie: Afişarea rezultatelor finale.  

Anul trecut, la sesiunea iunie-iulie de la BAC, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.004 elevi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului “de vară” de numai 43,44 % înainte de contestaţii.

Vă mai recomandăm:

VIDEO  BAC 2014 OLT  Subiectele şi baremele de notare de la proba opţională de la Bacalaureat 2014

VIDEO  BAC 2014 OLT  Trei elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă

VIDEO  BAC 2014 OLT  Subiectele de la proba obligatorie de la Bacalaureat 2014: Matematică şi Istorie

VIDEO  BAC 2014 Olt. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Limba spaniolă câştigă teren printre liceenii olteni

VIDEO  BAC 2014 OLT Subiectele de la proba scrisă la Limba Română de la Bacalaureat 2014. Elevii consideră că subiectele au fost uşoare

FOTO-VIDEO BAC 2014 Olt. Proba orală la Limba Română. Elevii de la Olt sunt temători pentru rezultatele finale

BAC 2014 Olt. Proba de evaluare a competenţelor digitale. Aproape o sută de liceenii de la Olt au absentat

VIDEO BAC 2014 OLT  Doi elevi eliminaţi de la proba scrisă la limba română pe motiv de fraudă

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite