FOTO VIDEO BAC 2014 Olt. Proba orală la Limba Română. Elevii sunt temători pentru rezultatele finale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BAC Olt 2014 (FOTO: Mugurel Manea)
BAC Olt 2014 (FOTO: Mugurel Manea)

Nu mai puţin de 3.190 elevi de clasa a XII-a din judeţul Olt au fost aşteptaţi, marţi – 10 iunie, pentru a susţine prima probă a examenului de bacalaureat din acest an: proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. În Slatina, indiferent de liceul unde poposeai, puteai vedea elevi ieşind veseli de la prima probă, dar, dacă intrai în detalii, oricine îşi putea da seama de emoţiile care îi încercau.

Elevii de la liceele din Slatina au întâmpinat cu încredere prima probă a bacalaureatului din acest an, dar, luaţi la întrebări, aproape fiecare dintre ei îţi dădea acelaşi răspuns, şi anume faptul că examenul este abia la început şi că emoţiile pentru potenţialele subiecte sunt enorme. În funcţie de liceul unde a avut loc prima probă, elevii au ieşit pe porţile centrelor de examen în maximum 1,5 - 2 ore de la debutul probei. Cei mai mulţi ieşeau veseli şi puţini au fost cei care erau supăraţi.

“Asta a fost doar prima probă – cea orală la Română, dar greul abia de-acum începe. Mie mi-e teamă la ce urmează, dar mai ales la Matematică, nu m-am împăcat deloc cu materia asta, dar am făcut meditaţii pentru Bac, sper să nu mă fac de râs pentru că am mari planuri pentru vara asta, dar şi din septembrie încolo”, a spus un licean de la Colegiul Economic “P.S. Aurelian” din Slatina.

Şi printre liceenii de la Colegiul “Ion Minulescu” din Slatina au fost emoţii. Grupuri-grupuri, aceştia au ieşit din examen cu feţele zâmbitoare, însă cu gândul la probele ce urmează.

“Deşi mulţi spun că proba orală la Română e cea mai simplă, eu cred că toate trebuie tratate la fel de serios pentru că nu ştii niciodată unde te poţi bloca pentru că ai presupus că va fi uşor. Să fiu sinceră, eu am avut emoţii şi din cauza camerelor video pentru că nu sunt obişnuită să fiu filmată, dar, odată ce am intrat în sală şi mi-am luat subiectul, m-am concentrat pe el şi am uitat de camerele video”, a spus Ileana Zamfir.

La prima ediţie de la Olt a examenului de bacalaureat din acest an s-au înscris 3.964 elevi, dintre care 791 provin din seriile anilor trecuţi. La prima probă au fost aşteptaţi să se prezinte 3.190 elevi. Proba A de evaluare a competenţelor lingvistice continuă şi miercuri - 11 iunie.

În intervalul 10-27 iunie se vor desfăşura probele de competenţe de comunicare în limba română, digitale şi de comunicare într-o limbă străină. Prima probă scrisă va fi pe data de 30 iunie - la Limba şi literatura română, iar ultima va fi pe data de 4 iulie - proba scrisă la alegere. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie şi tot în această zi vor putea fi depuse contestaţiile, rezultatele finale urmând să fie publicate pe 11 iulie.

Calendar Bac 2014 sesiunea iunie-iulie  
 
Probe orale:  
--- 10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
--- 1-13 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
--- 16-20 iunie: Evaluarea competenţelor digitale;
--- 23-27 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
Probe scrise:
--- 30 iunie: Limba şi literatura română;
--- 1 iulie: Limba şi literatura maternă;
--- 2 iulie: Proba obligatorie a profilului;
--- 4 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00);
--- 7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);
--- 8-10 iulie : Rezolvarea contestaţiilor;
--- 11 iulie: Afişarea rezultatelor finale.  

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.007 elevi înscrişi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului înainte de contestaţii de numai 43,44 %.
 

Mai puteţi citi:

BAC 2014 Proba orală la limba română, la Sibiu: „Oricum nu am acordat prea multă importanţă acestei probe”

BAC 2014. Proba orală la Limba Română. Candidaţii brăileni s-au prezentat la examen fără emoţii prea mari

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite