VIDEO  BAC 2014 OLT  Subiectele de la proba scrisă la Limba Română de la Bacalaureat 2014. Elevii consideră că subiectele au fost uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de clasa a XII-a încep probele scrise la BAC 2014  (FOTO: Adevărul)
Elevii de clasa a XII-a încep probele scrise la BAC 2014  (FOTO: Adevărul)

Prima probă scrisă la Bacalaureat, examenul de Limba Română, începe luni – 30 iunie. Adevarul.ro îţi va prezenta subiectele la limba română şi rezolvarea acestora. În judeţul Olt s-au înscris la examenul de Bacalaureat un număr de 3.964 absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ.

UPDATE

La Slatina, liceenii participanţi la BAC 2014 au început să iasă după ora 11.30. La Colegiul Naţional “Ion Minulescu”, mare parte din elevi s-au arătat mulţumiţi de subiecte şi le-au catalogat ca fiind “rezolvabile”.

“Mie, la profilul meu, mi-a căzut să aleg şi să comentez, la alegere, o poezie scrisă fie de Arghezi, Barbu sau Nichita Stănescu, şi mi-am ales pe Arghezi pentru că am fost mai sigur de ceea ce ştiam pe subiectul ăsta, mi s-a părut mai uşor. Acum, sper să fii reuşit să scriu încât să iau o notă cât mai mare”, a spus unul dintre elevi.

Candidaţii au susţinut proba între orele 9:00 - 12:00, neputând ieşi din examen mai devreme de 10:30. Subiectele pe care le-au primit la proba de română de la Bac au fost de două feluri: o variantă pentru Real şi una pentru Uman. Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, au avut acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, au primit alte tipuri de subiecte. Subiectele au fost elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi au un grad de dificultate mediu, în raport cu programa şi cu competenţele vizate, precizează Ministerul Educaţiei.

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, din numărul total de 3.964 absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ înscrişi iniţial la linia de start a sesiunii de vară de la Bacalaureat 2014, aproximativ 160 de liceeni au picat deja examenul de Bacalaureat 2014 după ce nu s-au prezentat la probele care s-au încheiat deja. În judeţul Olt, din numărul total al liceenilor aşteptaţi iniţial la examen de 3.964, majoritatea - 3.173 sunt absolvenţi ai clasei a XII-a din seria acestui an, la care se adaugă alţi 791 elevi ce au picat examenul în anii anteriori. La finalul înscrierilor s-a constat că aproape 1.000 de liceeni nu s-au mai înscris însă la din diferite motive, cifra totală a elevilor care au terminat clasa a XII-a în judeţ fiind de 4.205 absolvenţi.

VIDEO BAC 2014 Rezolvarea subiectelor de la proba de română de la Bacalaureat 2014

Subiectele primite de candidaţi la proba de limba română de la Bacalaureat 2014 au fost rezolvateluni, în studioul la Adevărul Live, de profesoara de română Ecaterina Stanca, de la Liceul Teoretic Naţională, fostă profesoară la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Capitală.

Subiectele la Limba Română pentru profilul Real, filiera tehnologică

bac romana tehnologic real
bac romana tehnologic real


Subiectele la Limba Română pentru profilul Uman

subiecte bac romana uman subiecte bac romana uman

Calendar probe scrise Bac 2014 sesiunea iunie-iulie:  
 --- 30 iunie: Limba şi literatura română;
--- 1 iulie: Limba şi literatura maternă;
--- 2 iulie: Proba obligatorie a profilului;
--- 4 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00);
--- 7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);
--- 8-10 iulie: Rezolvarea contestaţiilor;
--- 11 iulie: Afişarea rezultatelor finale pe bacalaureat.edu.ro.

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.004 elevi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului “de vară” de numai 43,44 % înainte de contestaţii.

Vă mai recomandăm:

VIDEO  BAC 2014 Olt. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Limba spaniolă câştigă teren printre liceenii olteni

BAC 2014 Olt. Proba de evaluare a competenţelor digitale. Aproape o sută de liceenii de la Olt au absentat

BAC 2014 Olt. Proba orală la Limba Română: 60 de elevi au ratat deja examenul prin absenţă

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite