BACALAUREAT 2014. Proba de evaluare a competenţelor digitale. Liceenii de la Olt, aşteptaţi să demonstreze ce i-a învăţat Internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii de clasa a XII-a trebuie să dovedească cât de bine sunt familiarizaţi cu calculatorul
Liceenii de clasa a XII-a trebuie să dovedească cât de bine sunt familiarizaţi cu calculatorul

Aproximativ 3.150 elevi ai claselor a XII-a din judeţul Olt sunt aşteptaţi, de-a lungul săptămânii ce urmează începând de luni – 16 iunie, să susţină cea de-a doua probă din cadrul sesiunii de vară a bacalaureatului. Un număr de 60 de elevi au picat deja acest examen după ce nu s-au prezentat la primă probă orală la limba română derulată săptămâna trecută.

Ziua de luni – 16 iunie, marchează debutul celei de-a doua probe a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, probă ce vizează stabilirea competenţelor digitale pentru absolvenţii clasei a XII-a. Examenul va începe de dimineaţă şi va consta într-o serie de demonstraţii practice de utilizare a Internetului timp de 30 de minute, însoţită fiind de competenţe teoretice, elevii trebuind să răspundă în scris şi la câteva întrebări.

La finalul probei, elevii vor fi încadraţi ca “utilizatori începători” - dacă vor obţine între 0-25 de puncte, “utilizatori medii”: dacă vor obţine între 26-50 de puncte, “avansaţi” pentru 51-74 de puncte şi, respectiv, “experimentaţi” pentru 75-100 de puncte. În judeţul Olt sunt aşteptaţi să participe la această probă 3.147 de elevi.

Evaluarea competenţelor digitale se va derula pe toată durata săptămânii 16-20 iunie, după care va urma proba pentru o limbă de circulaţie internaţională, planificată a avea loc în intervalul 23 - 27 iunie

Reamintim că, în judeţul Olt, numărul total al liceenilor aşteptaţi iniţial la examen a fost de 3.964, cifră alcătuită din 3.173 de absolvenţi ai clasei a XII-a din seria acestui an, plus alţi 791 elevi care au picat examenul în anii anteriori. Deja, 60 dintre ei nu s-au prezentat la prima probă a examenului desfăşurată săptămâna trecută.

Demn de menţionat este faptul că numărul liceenilor din judeţul Olt aflaţi în ultimul an care s-au înscris la bacalaureat este mai mic cu peste 1.000 faţă cel al celor care termină practic studiile liceale, cifra totală a liceenilor din judeţ ridicându-se la 4.205 elevi.

Calendar Bac 2014 sesiunea iunie-iulie  
 
Probe orale:  
--- 10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
--- 1-13 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
--- 16-20 iunie: Evaluarea competenţelor digitale;
--- 23-27 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
Probe scrise:
--- 30 iunie: Limba şi literatura română;
--- 1 iulie: Limba şi literatura maternă;
--- 2 iulie: Proba obligatorie a profilului;
--- 4 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00);
--- 7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);
--- 8-10 iulie : Rezolvarea contestaţiilor;
--- 11 iulie: Afişarea rezultatelor finale.  

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.004 elevi înscrişi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului “de vară” de numai 43,44 % înainte de contestaţii.

Vă mai recomandăm:

BAC 2014 Olt. Aproape 4.000 de elevi aşteptaţi la examen

FOTO-VIDEO BAC 2014 Olt. Proba orală la Limba Română. Elevii de la Olt sunt temători pentru rezultatele finale

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite