VIDEO  Primăria Slatina a început curăţenia de primăvară cu „toaletarea” copacilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea slătineană a demarat curăţenia de primăvară. În paralel cu spălarea trotuarelor a fost iniţiată şi acţiunea de „toaletare” a copacilor. În primă fază se va acţiona pe una dintre arterele cel mai intens circulate, respectiv strada Libertăţii. Joi, această operaţiune a fost finalizată în mare parte dat fiind că a început la primele ore ale zilei. Slătinenii nu au părut însă a fi de acord cu gestul autorităţilor.

Nu a existat slătinean care să nu se oprească măcar o secundă în loc, joi – 20 februarie, la vederea oamenilor de la Rupiah SRL, firma care se ocupă acum de administrarea spaţiilor verzi din municipiu, aduşi în număr mare pe strada Libertăţii pentru a ajuta la acţiunea de „toaletare” a copacilor. Dotaţi cu un utilaj de acţiune la înălţime, angajaţii firmei menţionate au tăiat toţi copacii de pe strada respectivă, majoritatea paltini vechi de câteva zeci de ani. În urma celor doi angajaţi care „raşchetau” de zor fiecare copac venea o mică „armată” de colegi care făceau curăţenie în urma lor: încărcau crengile rămuroase ale copacilor într-o maşină, iar alţii măturau de zor resturile de pe trotuarele pavelate.

Nu toţi slătinenii au părut însă a fi de acord cu „toaletarea” copacilor, un lucru încetăţenit în Slatina de ani de zile pentru „primenirea” arborilor mai vechi. Astfel, unii locuitori ai urbei se opreau în loc şi priveau cu tristeţe cum copacii îşi pierdeau coroanele rămuroase pentru ca, în locul lor, să apară nişte... "stâlpi". Alţi slătineni, dimpotrivă, păreau satisfăcuţi de gestul autorităţilor locale care au dispus operaţiunea menţionată.

"Era timpul să se ocupe şi de copacii ăştia de pe această stradă pentru că de când mă ştiu eu nu s-a intervenit în vreun fel asupra lor. Trebuia să fie <<tunşi>> din simplul motiv că frunzele erau tot mai rare tocmai pentru că aceşti copaci sunt foarte vechi, iar ce fac acum va duce la <<întinerirea>> lor, dacă pot spune astfel, nu ştiu care e termenul în cazul ăsta. Dar eu sunt de acord, să ştiţi, pentru că o să avem iarăşi umbră adevărată pe trotuarele de pe strada aceasta”, a spus Marian Duţu.

Nu de aceeaşi părere au fost însă alţi locuitori ai urbei. Printre ei, privind de la mică distanţă ceea ce a numit „masacrul” copacilor, s-a aflat şi Ionuţ Barbu. "Eu am fost şi pe afară într-o vizită la fratele meu care trăieşte în Belgia şi pot să vă spun că la ei nu se fac lucruri din astea. Adică, acolo, copacii sunt copaci, nu sunt <<tunşi şi frezaţi>> ca la noi. Copacii lor sunt îngrijiţi cu adevărat şi sunt lăsaţi să crească rămuroşi cu adevărat, nu ca la noi unde copacii se taie după cum crede unul şi altul că trebuie să se facă. Oraşul ăsta şi-aşa are atât de mari probleme cu poluarea şi nu se face nimic pentru îndreptarea situaţiei, nu se plantează pomi decât într-o foarte mică măsură. Am văzut atâtea spaţii libere în oraşul ăsta, de la trotuare şi până la spaţii mici între blocuri sau pe marginea străzilor unde s-ar putea planta copaci, dar nu se face nimic! Parcă nu ar interesa pe nimeni, nu ştiu ce să cred!”, a spus acesta.

Mai puteţi citi:

Slătinenii se înghesuie să-şi plătească la ghişeu birurile locale

Primăria Slatina a demarat încasarea taxelor şi impozitelor mărite pentru prima dată în ultimii şase ani

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite