VIDEO Poliţista Melania Renghea, scandal monstru cu soţul la Tribunalul Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melania Renghea, poliţista din judeţul Olt care a provocat schimbarea întregii conduceri a Poliţiei Olt în anul 2013 în urma unor acuzaţii de viol aduse şefului instituţiei şi altor colegi de serviciu şi din justiţia olteană, a fost protagonista unui scandal rarisim la Tribunalul Olt alături de soţul ei. Ea a apărut, marţi - 15 septembrie, în faţa instanţei oltene în procesul care se rejudecă aici şi unde e acuzată de tentativă de omor calificat.

Incidentul a fost provocat de către soţul poliţistei, Relu Renghea, care, în timp ce se afla în incinta Tribunalului Olt din Slatina în aşteptarea momentului când soţia sa urma să apară în faţa instanţei la termenul stabilit pentru marţi - 15 septembrie, s-a luat la harţă chiar cu victima din procesul unde Melania Renghea este acuzată de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat asupra fostului ei superior direct, Gheorghe Barbu.

Fără să ia în seamă că “victima” era însoţită de doi poliţişti-martori la termenul respectiv, soţul poliţistei a început să profereze ameninţări şi injurii lui Barbu pe un ton din ce în ce mai ridicat. Discuţia aprinsă dintre cei patru bărbaţi a atras rapid atenţia jandarmilor prezenţi în incinta Tribunalului Olt, care au încercat să-l liniştească pe soţul poliţistei. Văzând că nu reuşesc şi că bărbatul părea tot mai “pornit” împotriva lui Gheorghe Barbu, jandarmii l-au scos afară, într-un final, pe soţul recalcitrant.

“El (Relu Renghea) a venit direct la mine şi, nici una-nici două, a început să mă înjure ca la uşa cortului, că o să aibă el grijă de familia mea, că i-am făcut soţia de ruşine şi câte şi mai câte. Eu nu i-am zis nimic pentru că am observat că se afla în stare de ebrietate şi miroasea a băutură, dar au intervenit jandarmii care erau aproape de noi. Dar şi ei au avut probleme cu el (cu Relu Renghea, n.r) că el nu vroia să înţeleagă în ce situaţie se punea, mai ales că soţia lui are problemele pe care le are. În loc să o ajute, el îi face mai mult rău prin atitudinea asta, nu ştiu cum de nu îşi dă seama”, a spus Gheorghe Barbu.

Jandarmii prezenţi la locul incidentului au reuşit, în cele din urmă, să îl scoată din clădire pe soţul pus pe harţă şi, deşi acesta putea fi amendat cu uşurinţă de către forţele de ordine pentru incidentul pe care îl provocase, el nu a fost totuşi sancţionat de jandarmi, care au preferat să rezolve totul pe cale amiabilă, dată fiind şi situaţia sa familială. Pe parcursul incidentului, soţia Melania Renghea i-a luat apărarea bărbatului reproşând jandarmilor că nu au dreptul să-l scoată din clădirea Tribunalului Olt. În replică, jandarmii i-au spus femeii că soţul ei prezenta semne evidente că ar fi consumat alcool, precizându-i că soţul ei putea intra din nou în incintă cu condiţia să nu facă iar scandal. Ulterior, Relu Renghea a fost lăsat să intre din nou în incinta instanţei oltene, dar, şi de această dată, el a avut din nou “discuţii” cu jandarmii, aceştia încercând încă o dată să-l facă să înţeleagă că o asemenea atitudine ostilă nu îi era de folos nici lui, nici soţiei sale. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, bărbatul nu s-a sfiit să-i ameninţe pe jandarmi că le va face plângere penală pentru abuz în serviciu, iar pe ziariştii prezenţi a încercat să-i intimideze spunându-le că-i va plimba prin instanţe ca martori ai incidentului.

Relu Renghea recidivează prin acest episod de marţi – 15 septembrie deoarece, şi la termenul precedent din 11 august, acesta l-a ameninţat şi chiar îmbrâncit pe fostul superior direct al soţiei sale chiar în faţa sediului Tribunalului Olt. La acel moment, jandarmii nu au intervenit. În plus, Relu Renghea a fost condamnat de Judecătoria Slatina, în iunie 2012, la 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Bărbatul a devenit cunoscut autorităţilor ca având un comportament agresiv. Astfel, pe data de 20 aprilie 2013, acesta a fost amendat de către poliţiştii din municipiul Slatina pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice după ce a lovit-o pe mama soţiei sale la domiciliul căreia locuiau cu toţii la acel moment.

image

Soţia bărbatului, poliţista Melania Renghea (are doi copii minori şi este însărcinată acum din nou) a fost deja declarată vinovată de Tribunalul Olt în luna mai 2014 în dosarul care se rejudecă acum la Slatina pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat, când tot Tribunalul Olt a condamnat-o la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, precum şi la plata către victima Gheorghe Barbu a sumei de aproximativ 25.000 lei reprezentând daune morale şi materiale. Angajata Ministerului de Interne nu se află acum la închisoare deoarece a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, iar magistraţii de aici au hotărât rejudecarea cazului, drept pentru care au retrimis dosarul la instanţa de fond iniţială, adică la Tribunalul Olt. 

Reamintim că, în seara de 26 decembrie 2012, inculpata l-a înjunghiat pe superiorul ei direct de la acel moment, Gheorghe Barbu (şeful Poliţiei Bobiceşti-Olt, n.r.), în faţa casei acestuia din comuna Bobiceşti. După incident, amândoi au ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina cu diverse răni: el – cu o plagă înjunghiată în faţa anterioară a abdomenului inferior şi una pe faţa anterioară a genunchiului stâng, iar femeia – cu contuzii abdominale. Ulterior, ea a fost acuzată de tentativă de omor şi găsită vinovată. Înainte cu două zile de incidentul pentru care a ajuns în faţa instanţei, poliţista Melania Renghea a depus la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova o plângere la adresa lui Gheorghe Barbu în care îl acuza pe acesta de viol şi şantaj. Poliţista susţinea că fostul ei şef ar fi profitat sexual de ea de multe ori, ba chiar ar fi “pasat-o” şi altor bărbaţi, printre care poliţişti şi procurori din judeţ, aici fiind menţionat inclusiv numele şefului Poliţiei Olt de la acea vreme, Ion Voicu. Acuzaţiile ei în acest sens au fost infirmate ulterior de procurori, dar acestea au provocat un veritabil “tsunami” ce a zguduit din temelii imaginea IPJ Olt şi chiar a întregului Minister de Interne. Astfel, la doar o lună de la acuzaţiile aduse şi în public de poliţistă, întreaga echipă de la conducerea IPJ Olt a fost schimbată, iar Gheorghe Barbu a fost retrogradat.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Soţul poliţistei Melania Renghea, acuzat şi amendat că şi-a bătut socrii

Procesul dintre poliţiştii Melania Renghea şi Gheorghe Barbu, reluat cu înjurături

VIDEO  Telenovela poliţistei Melania Renghea continuă: procesul de la Slatina, reluat cu o amânare

VIDEO  Poliţista Melania Renghea rămâne cu acuzaţia de tentativă de omor

Poliţista Melania Renghea, hotărâtă să meargă până la capăt cu acuzaţiile de viol


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite