VIDEO  Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii, face declaraţii războinice: “Premierul Ponta ar trebui să-şi dea demisia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, deputat PNL din partea judeţului Olt, a solicitat premierului Victor Ponta, miercuri, să-şi dea demisia deoarece nu ar mai avea dreptul să ocupe această demnitate în urma desfiinţării USL. Declaraţia parlamentarului oltean vine în urma ultimatumului senatorului Darius Vâlcov, tot de la Olt, ca directorii “deconcentratelor” de la PNL să-şi dea demisia ori să treacă la PSD dacă-şi mai vor funcţiile.

Deputatul penelist a apărut, miercuri – 19 martie, pentru prima dată în faţa ziariştilor după ieşirea partidului său de la guvernare şi, automat, după ce a pierdut funcţia de ministru al Culturii ocupată pe 17 decembrie 2013. Desemnat de la centru preşedinte interimar al filialei judeţene a PNL Olt, Gigel Ştirbu a avut o reacţie promptă faţă de declaraţiile fostului său coleg din USL, respectiv senatorul Darius Vâlcov (PSD, fost lider al PD/PDL Olt între 2007-2012, n.a.), care, nu mai devreme de sâmbătă – 15 martie, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a cerut directorilor instituţiilor “deconcentrate” sprijiniţi de PNL să îşi dea demisia ori să treacă la PSD dacă vor să-şi păstreze funcţiile.

În replică, Ştirbu a spus că, potrivit gândirii colegului său din Parlament, şi premierul Victor Ponta ar trebui să-şi demisia imediat deoarece şi el a ajuns pe poziţia actuală de pe urma voturilor adunate de USL – inclusiv PNL, şi nu de către PSD exclusiv (VIDEO min. 07.33). Deasemenea, Ştirbu nu a pierdut ocazia de a face mai multe glume pe seama lui Vâlcov, despre care a spus, printre altele, că, deşi este tânăr ca vârstă (37 ani, n.a.), ca mentalitate este mult “îmbătrânit”.

“Dacă directorii aceştia ar trebui să demisioneze, atunci, dat fiind că USL a decedat, trebuie să-şi dea demisia şi domnul care a solicitat acest lucru (Darius Vâlcov, n.a.) pentru că şi domnia sa a fost ales pe listele USL şi cu voturile liberalilor! Şi domnia sa ar trebui să plece din funcţia aia călduţă de acolo de la Bucureşti, din scaunul ăla de piele care-i dă lui posibilitatea să iasă în conferinţă săptămânal sau bi-lunar cu stema Senatului în spate. Cam aşa ar trebui să gândească domnul acesta, îmbătrânit prematur - după părerea mea. Câteodată, politica, îţi face surprize neplăcute. Atunci când pleci de undeva de jos şi ajungi acolo - la Bucureşti, şi te vezi înconjurat de multe blonde sau brunete luate de aici şi duse acolo, chiar ajungi să crezi că împărăţeşti lumea, că faci parte din rasa superioară! Acum înţeleg eu de ce arată el (Darius Vâlcov, n.a.) aşa de rău: cred că este de la liberalii despre care spune că-i mănâncă <<pe pâine>>; a slăbit, s-a cocârşat, a şi chelit...”, a afirmat, vizibil amuzat, Gigel Ştirbu, care, apoi, a făcut referire şi la premierul Victor Ponta. 

“Toţi cei din USL, inclusiv Victor Ponta, ar trebui să-şi dea demisia! Dublul ăsta limbaj pe dvs. nu vă dezamăgeşte?! Adică să vii să spui, azi:  <<Noi, USL, îi aşteptăm pe liberali să se întoarcă>>, şi, apoi, schimbi prefectul (aluzie la prefectul de Olt, fostul liberal Cătălin Rotea, revocat săptămâna trecută, n.a.)!? Sau, azi, tu spui: <<Vă rog, veniţi înapoi, liberalilor, vă aşteptăm !…>>, şi tu, mâine, schimbi secretarii de stat !? Ori: <<Veniţi, liberalilor, USL-ul trăieşte, este mai puternic ca niciodată!...>>, iar tu ceri demisia directorilor deconcentratelor !?...”.

Liderul PNL Olt a mai precizat că orice liberal, primar sau director de instituţie "deconcentrată", este liber să plece când  vrea, dar că este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple deoarece nici la PSD nu există armonie deplină, ba chiar ar domni un aer general de nemulţumire din cauza lipsei sprijinului financiar.

"În ultimii doi ani de când acest guvern este condus de Victor Ponta, primarii liberali şi cei social-democraţi din acest judeţ nu au văzut un ban! Atunci, cum să se ducă un primar sau director la PSD când chiar oamenii lor, primarii lor se plâng să nu primesc bani de la guvernul lor?! Ce guvernare este asta?? Poate nu e vinovat Victor Ponta, dar spun clar că, în situaţia de faţă, oamenii lor sunt într-o degringoladă totală pentru că nu au primit niciun ajutor financiar".

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Gigel Ştirbu a depus jurământul pentru funcţia de ministru al Culturii. Ponta nu a dat mâna cu Antonescu

VIDEO  Cum flirtează cu microfonul viitorul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu

Ultimatum al pesediştilor de la Olt pentru directorii PNL: ori trec la PSD, ori zboară din funcţii

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite