VIDEO  Cea mai mare piaţă din Slatina, în beznă din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie dificilă pentru cumpărătorii şi comercianţii din cea mai mare piaţă agroalimentară din municipiul Slatina cauzată de zăpadă. Astfel, deşi vânzătorii îşi au „birourile” în cadrul unei pieţe modernizate, indiferenţa firmei care a preluat de la primărie administrarea locului cu pricina, Prima Piaţă 2000 SA, face ca vânzătorii ce au mese închiriate aici să stea pe întuneric şi cu apa până la glezne.

Pe măsură ce te apropii de intrarea în piaţa Zahana din Slatina ai impresia că urmează să intri într-o peşteră. Un întuneric de nepătruns se vede din afară, şi, odată intrat în incintă, lumina chioară lasă la vedere o privelişte dezamăgitoare: apa bălteşte peste tot, acoperişul din tablă şi plăci de plexiglas transparent este acoperit aproape peste tot de un strat necunoscut de zăpadă ce nu permite luminii naturale să pătrundă. Furnicarul de oameni venit la cumpărături în piaţă pare a nu băga parcă de seamă atmosfera în care comercianţii din piaţă îşi desfăşoară activitatea. Dar oamenii care muncesc aici zi de zi trăiesc un calvar de fiecare dată când ninge. De când administrarea locului cu pricina, alături de celelalte pieţe din oraş, a fost preluată în anul 2009, de la Primăria Slatina, de către un sereleu obscur transformat peste noapte în „pe acţiuni”, respectiv SC Prima Piaţă 2000 SA Mărunţei, coordonată de un anume Cristinel Ghenciu, un apropiat al fostului primar al oraşului, actualul senator Darius Vâlcov, nimeni nu pare să se mai fi ocupat de rezolvarea problemelor curente.

„Plătim o grămadă de bani pentru mesele pe care ne punem marfa şi primim doar un acoperiş deasupra capului, atât! Apa e peste tot de la zăpada de pe acoperiş pentru că ăştia care se ocupă de piaţă nu ştiu decât să încaseze o grămadă de bani de la noi şi de la Primărie, dar nu fac nimic pentru ei ca să îi merite. Ar fi trebuit să îşi pună oamenii să arunce zăpada aia de pe acoperiş că îţi bagi degetele-n ochi pe-aici, nici nu vezi pe unde mergi, lumea care vine să cumpere ceva nu vede ce e pe tarabă deşi sunt toate neoanele aprinse. Ca să nu mai zic că nu avem pic de căldură, stăm cu cinci-şase pulovere pe noi şi ni se spune că asta e piaţă modernizată!?  Ninge peste noi de fiecare dată la fel ca şi afară prin găurile din acoperiş şi îmbinările care nu au mai fost verificate de ani de zile. Nu interesează pe nimenea, doar noi ştim cum ne chinuim aici. Bătaie de joc, nu altceva!”, se plâng la unison comercianţii din cea mai mare piaţă agroalimentară din Slatina.

Slătinenii care, duminică, au avut treabă prin piaţa cu pricina, nu au putut nici ei să nu sesizeze condiţiile care lăsau de dorit în interiorul acesteia, de la întunericul din incintă, la zăpada chircită pe diverse elemente ale acoperişului din interiorul pieţei, şi până la apa omniprezentă de pe jos.

„Când intri aici ai senzaţia că te afunzi într-un canal, să ştiţi. Eu am venit şi ieri şi a fost mai rău ca azi: ningea în interior, vorbesc serios! Cei care au mese aici şi vând îşi ţineau produsele acoperite cu pături să nu se depună zăpadă peste produse, tu – ca şi client, nici nu vedeai ce cumperi sau de unde să o faci pentru că erau aproape numai pături la vedere peste marfă. Trebuia să întrebi unde se vinde ceea ce vroia tu să cumperi, ca să găseşti. Nu se îngrijeşte nimeni să cureţe zăpada de pe acoperiş că uitaţi ce întuneric este, nu mai vorbesc de mizerie... Aiuritor, ce să mai!”, a spus Doru F., din Slatina.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite