FOTO-VIDEO  Slatina, îngropată în nămeţi

0
0

Cele aproape 48 de ore de precipitaţii sub formă de zăpadă au fost suficiente pentru a ridica probleme în municipiul Slatina. Dacă, sâmbătă, circulaţia rutieră a fost un adevărat calvar din cauza intervenţiei tardive a autorităţilor, duminică, situaţia s-a mai aplanat. Din păcate, slătinenii care s-au aventurat, cu probleme sau nu, prin oraş, au fost nevoiţi să se lupte cu zăpada omniprezentă: trotuarele au fost uitate de autorităţi.

Străzile din municipiul Slatina au devenit circulabile în dimineaţa zilei de duminică după ce utilajele Primăriei au acţionat şi pe timpul nopţii pentru a evita situaţia jenantă de sâmbătă dimineaţă, când traficul a fost un veritabil coşmar. Doar puţini dintre proprietarii de autoturisme s-au încumetat să pornească la drum, în oraş sau în altă parte, şi aceasta deoarece stratul de zăpadă a depăşit lejer o jumătate de metru.

Alta a fost însă situaţia pietonilor din municipiu care au avut treabă în oraş şi aceasta pentru că deszăpezirea trotuarelor a fost lăsată de autorităţi pe seama… trecătorilor. Astfel, cu excepţia trotuarelor din centru, unde au intervenit utilajele de mici dimensiuni pentru îndepărtarea zăpezii, restul trotuarelor au fost aproape impracticabile. Slătinenii au fost nevoiţi să se deplaseze în şir indian prin oraş, chiar dacă numărul celor ieşiţi din case nu a fost defel unul de ignorat de autorităţi tocmai datorită zilei libere.

“Aşa este în fiecare an când ninge puţin mai mult de o zi: totul se blochează, mai ales pe trotuare. Pe străzi se mai poate circula, dar pe trotuare e jale! Uitaţi-vă la noi: mergem unul după altul, două persoane nu au loc să meargă una lângă alta – ci doar unul în spatele altuia! Mergem în şir indian ca în filme, avem zăpadă intrată în bocanci pentru că altfel e imposibil să te deplasezi. Nu ştiu ce fac cei de la Salubris, Rupiah şi care mai sunt: până acum te împiedicai de ei peste tot la cules sau măturat de frunze, iar acum nu sunt pe nicăieri!?!”, a spus Ionela Dumitru.

Şoferii au fost ceva mai indulgenţi cu autorităţile şi au înţeles că oamenii Primăriei nu puteau atât de repede să extragă toată zăpada dintre toate autoturismele din oraş, dar, pe străduţele dintre blocuri, au existat numeroşi conducători auto care au ţinut să reprozeşe anumite lucruri autorităţilor locale.

"Sunt cartiere întregi din oraş unde nu a intrat niciun utilaj de deszăpezire. Eu înţeleg că străzile principale sunt urgenţe, dar asta nu înseamnă că utilajele Primăriei trebuie să circule numai pe aici cum le văd eu că fac şi de data asta: patrulează numai şi numai pe străzile astea mai circulate, pe celelalte le-au uitat. Nu e corect. Acum, după ce au văzut că au desţelenit arterele astea mari, trebuia să intre şi printre blocuri că noi nu putem să ieşim cu maşinile. Poţi să faci tu pârtie cât vrei în jurul maşinii că e imposibil să deszăpezeşti o întreagă parcare. Trebuie doar puţină înţelegere, nu altceva", a opinat George Barbu.

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Cea mai mare piaţă din Slatina, în beznă din cauza zăpezii

Un şofer al CNADNR a murit în timp ce deszăpezea un drum în judeţul Olt

FOTO  Fetiţă de opt luni, salvată dintre troiene la Coteana-Olt

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite