OPINII. Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, încremenit în “silenzio stampa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov... (FOTO: Mugurel Manea)
Darius Vâlcov... (FOTO: Mugurel Manea)

Pe 10 septembrie s-au împlinit trei luni de când Darius Vâlcov a obţinut cel de-al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului capitală de judeţ Slatina. Trei luni. În tot acest răstimp, Vâlcov nu a organizat nici măcar o singură conferinţă de presă - fie ea şi “de formă”, pentru a mulţumi public locuitorilor urbei care l-au votat ca să îi conducă pentru următorii patru ani şi ce planuri are pentru dezvoltarea or

Faptul că Vâlcov s-a ferit să iasă în public cu astfel de declaraţii nu este însă defel întâmplător. Ştie el ce ştie. Ştie, de exemplu, că, de la un mandat la celălalt, i-a convins tot mai greu pe slătineni ca să îl voteze şi aceasta pentru că oamenii au început să ia seama la anumite lucruri. Slătinenii au început, printre altele, să-şi pună întrebări: de ce anumite investiţii costă tot mai mult, de ce numai anumite firme câştigă majoritatea licitaţiilor primăriei de când el este primar (2004, n.a.), de ce s-a înstrăinat atât de mult de cetăţeni şi nu mai este deloc văzut pe stradă, de ce preferă să se înconjoare numai de persoane ce nu îndrăznesc să îl contrazică, de ce Slatina începe să aibă tot mai puţin spaţiu verde ş.a.m.d.

Cum spuneam, Vâlcov are motive bine întemeiate pentru care nu a îndrăznit până acum să iasă într-o conferinţă de presă. Puţini slătineni ştiu că, de fapt, potrivit datelor Biroului Electoral Municipal de la alegerile din iunie a.c., el a fost votat numai de o treime dintre locuitorii oraşului cu drept de vot. Mai precis, potrivit cifrelor menţionate, doar 22.316 alegători din totalul de 73.399 slătineni cu drept de vot înscrişi pe listele permanente au pus ştampila pe numele său. Cu alte cuvinte, Darius Vâlcov a fost dorit la Primăria Slatina pentru un nou mandat doar de 30,4% dintre locuitorii urbei.
Cea mai mare parte a presei s-a grăbit însă ca să omită constant imaginea de ansamblu, preferând să dirijeze atenţia cetăţenilor spre un aspect secundar, şi anume spre faptul că Vâlcov a adunat 66,72% din cele 33.444 sufragii valabil exprimate. Cum credeţi că ar fi sunat un răspuns în gura lui Vâlcov la întrebarea: „Dle primar, de ce credeţi că slătinenii v-au votat într-un număr atât de mic, preferând mai degrabă să nu se prezinte la vot ?”...

Actul I - demisia lui Darius Vâlcov de la Primăria Slatina şi din PDL (27 martie)

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Timp de trei luni, Darius Vâlcov s-a ferit de presă ca dracu’ de tămâie, preferând să iasă cu câteva declaraţii doar în presa “docilă”. Ziariştii care pot să îşi facă treaba deoarece au această posibilitate şi libertate sunt în mod constant “ocoliţi” de edilul Slatinei. Dealtfel, este ştiut că jurnaliştii nu pot lua legătura cu primarul capitalei judeţului, comunicarea cu reprezentanţii municipalităţii fiind, în general, una nepermis de greoaie şi realizată doar prin intermediul celor doi viceprimari.

Mai există însă un motiv pentru care Vâlcov a evitat să apară în faţa presei până acum. Vin alegerile parlamentare. Zvonurile din “sat” dau ca sigură candidatura lui Vâlcov pentru un fotoliu călduţ de parlamentar. Nici nu mai contează pentru care dintre cele două Camere ale forului legislativ al ţării va candida. De ce ar abandona el scaunul de primar tocmai acum, când ar mai avea patru ani “garantaţi” la primărie?? Ei bine, pentru… linişte. Linişte sufletească şi nu numai. Şi să nu uităm de imunitate – cea parlamentară, desigur. Prietenii ştiu de ce.

Darius Vâlcov (35 de ani, n.a.) a demisionat din funcţia de primar al Slatinei pe 27 martie a.c., când a plecat tot prin demisie din PDL, partid a cărui filială judeţeană a condus-o din anul 2007 şi din partea căruia a deţinut postul de edil începând din 2004. Demisia lui nu a fost deloc întâmplătoare. La doar câteva zile, respectiv pe 2 aprilie, el a fost “adoptat” cu surle şi trâmbiţe de PSD, fiind candidatul USL pentru Primăria Slatina la alegerile din 10 iunie.

Este trist să vezi cum Darius Vâlcov, care, înainte de a ajunge primar al capitalei judeţului, se bătea cu pumnul în piept şi promitea cetăţenilor - dar mai ales ziariştilor, că va reinstaura transparenţa totală în relaţia Primărie-Presă-Cetăţeni, s-a grăbit atât de repede ca să acorde o valoare aşa de mică propriilor sale cuvinte. Dar, probabil că, în timp, a devenit şi el unul dintre adepţii unui celebru motto care spune că “promisiunile sunt făcute pentru a fi încălcate”.

CITIŢI ÎN EDITORIALUL VIITOR :  "Daniel Bărbulescu, politica nu este pentru to(n)ţi"...

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite