VIDEO  A rămas fără un picior după ce un parapete metalic i-a străpuns maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul a fost extras dintre fiarele maşinii doar de pompieri
Şoferul a fost extras dintre fiarele maşinii doar de pompieri

Un bărbat de 29 de ani a rămas fără un picior după ce autoturismul pe care îl conducea pe raza localităţii Optaşi a fost străpuns de un parapet metalic de pe marginea drumului pe care circula. Practic, şoferul a fost prins ca-ntr-o menghină în interiorul maşinii şi numai cu ajutorul pompierilor a putut fi extras din autoturism.

Accidentul rutier a avut loc duminică după-amiază, pe D.N. 65 - E 574, pe raza localităţii Optaşi din judeţul Olt. Pompierii staţiei de pompieri Scorniceşti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Matei Basarab” Olt au intervenit la accidentul menţionat, informaţia iniţială indicând implicarea unui singur autoturism în care se afla doar şoferul acestuia. 

”Pompierii militari s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare şi un echipaj SMURD, în ajutor fiind solicitat şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Olt. Militarii au găsit autoturismul în afara carosabilului şi pe şoferul acestuia, de 29 de ani, originar din municipiul Râmnicu Sărat, prins între scaun, bord şi parapetul metalic aflat pe marginea drumului. Bărbatul avea membrele inferioare secţionate de bara de protecţie”, a declarat plutonier major Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Cu ajutorul accesoriilor pentru descarcerare, pompierii au reuşit să-l scoată pe bărbat din maşina avariată, după care acesta a fost preluat de pompierii SMURD şi echipajul ambulanţier. Pacientul a fost conştient şi cooperant pe toată durata intervenţiei, fiind transportat în stare stabilă la secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina.

Reprezentanţii Poliţiei Olt au afirmat că şoferul nu a ţinut cont de condiţiile meteo şi a avut viteză.

”Conducătorul auto conducea autoturismul proprietate personal din direcţia Slatina spre Piteşti, nu a adaptat viteza la condiţiile meteo nefavorabile şi la situaţia drumului – fiind în curbă periculoasă – şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu parapetul de protecţie din metal de pe marginea şoselei. Din accident a rezultat rănirea şoferului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Slatina, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

Tot la Spitalul Judeţean din Slatina, şoferul a intrat imediat în sala de operaţie unde o echipă mixtă Chirurgie-Ortopedie a încercat să-i salveze ambele picioare secţionate iniţial de parapetul metalic ce străpunsese autoturismul. Din păcate, leziunile de la unul dintre picioare au fost prea grave pentru ca acesta să mai poată fi salvat, astfel că medicii au decis amputarea sa. Ulterior, pacientul a fost transportat la un spital din Bucureşti.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Şapte răniţi în două accidente rutiere la Dobrosloveni şi Optaşi

Patru tineri răniţi într-un accident la Recea, lângă Slatina. O adolescentă de 16 ani a murit strivită

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite