Şapte răniţi în două accidente rutiere petrecute la Dobrosloveni şi Optaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În accidentul de la Dobrosloveni au fost implicate trei autoturisme
În accidentul de la Dobrosloveni au fost implicate trei autoturisme

Nu mai puţin de şapte persoane au fost rănite pe parcursul minivacanţei de 1 Mai în urma producerii a două accidente de circulaţie. Primul accident a avut loc chiar în prima zi a minivacanţei pe raza comunei Dobrosloveni, iar al doilea s-a produs în a doua zi a “miniconcediului”, respectiv sâmbătă – 2 mai. Primul accident s-a soldat cu patru răniţi, iar al doilea - cu trei răniţi.

Primul accident a avut loc vineri dimineaţă, pe Drumul Naţional 64, pe raza satului Potopin din comuna Dobrosloveni. Trei autoturisme au fost implicate în acest accident. Echipajul SMURD al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt care a sosit la faţa locului  a acordat îngrijiri medicale unui bărbat în vârstă de 48 de ani, originar din comuna Rotunda, pasager într-unul dintre autoturisme. Bărbatul a fost găsit conştient, cu hematom la cap şi excoriaţii la nivelul feţei. Pacientul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

“În acelaşi accident au mai fost rănite alte trei persoane, respective: o femeie de 38 de ani din comuna Osica de Sus, diagnosticată cu un traumatism cranio-cerebral, traumatism ocular dreapta şi traumatism gambă stângă; un bărbat în vârstă de 56 de ani din Slatina, care s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral minor şi hematom frontal stânga. Ambii răniţi au fost transportaţi la secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean din Craiova după ce, iniţial, au ajuns la Spitalul Orăşenesc din Caracal. De asemenea, rănită a mai fost şi o o tânără de 20 de ani din Caracal, care a rămas internată la Spitalul Orăşenesc din Caracal cu traumatism de coloană cervicală”, a declarat plt.maj. Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

În urma măsurătorilor făcute la faţa locului, oamenii legii au stabilit că vinovat de producerea coliziunii este un bărbat în vârstă de 47 de ani din municipiul Slatina, care, la momentul incidentului, conducea un autoturism Dacia Logan. Acesta a spus poliţiştilor  că a încercat să evite impactul cu un câine şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit un autoturism Daewoo Cielo condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Icoana. Ulterior, ambele autovehicule au fost acroşate de un autoturism marca Peugeot condus de un bărbat de 55 de ani din Caracal, care circula regulamentar în spatele maşinii Daewoo. Dintre cei patru răniţi, trei erau pasageri în Dacia Logan, în vreme ce tânăra de 20 de ani se afla în autoturismul Daewoo Cielo. Toţi cei trei şoferi au fost testaţi pentru consum de alcool, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

accident olt

Coliziune periculoasă la Optaşi

Cel de-al doilea accident s-a produs sâmbătă - 2 mai, pe Drumul Naţional 65, pe raza comunei Optaşi-Măgura. Un bărbat de 29 de ani din oraşul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism marca Ford Mondeo pe direcţia Piteşti – Slatina, nu a redus viteza într-o-curbă la stânga şi a pierdut controlul vitezei de deplasare, intrând pe sens opus unde s-a izbit violent de o dubiţă Fiat condusă regulamentar de un bărbat de 30 de ani din comuna Corb, judeţul Argeş.

”În urma coliziunii a rezultat rănirea conducătorului auto de pe Fiat, care a fost transportat la Spitalul Judeţean din Slatina, un pasager de 34 de ani aflat tot în Fiat şi un tânăr de 23 de ani din Bucureşti - pasager în maşina Ford”, a afirmat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

Poliţiştii i-au testat pe şoferi pentru consum de alcool, rezultatul fiind şi de această negativ. Au fost întocmite premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Accident rutier grav cu trei victime încarcerate la Radomireşti

Accident cu doi răniţi lângă uzina Alro Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite