VIDEO Declaraţii incredibile ale bărbatului legat cu funie din cearşafuri la Spitalul Judeţean Slatina: „Mai era un bolnav legat lângă mine“
0Bărbatul legat de un pat la Spitalul Judeţean din Slatina cu o funie improvizată din cearşafuri, care a apărut zilele trecute în mai multe fotografii postate pe Facebook de către un slătinean, a declarat că, în acelaşi salon cu el, se mai afla un bărbat imobilizat în acelaşi mod.
Bărbatul cu pricina, pe numele său Alecu Mitran (49 de ani), a fost adus la Spitalul Judeţean din Slatina în cursul săptămânii trecute cu un sindrom febril pe fondul unei infecţii osoase care, coroborat cu faptul că bărbatul era şi în stare de ebrietate - potrivit cadrelor medicale, îi provocase acestuia o criză acută de sevraj. Internat pe secţia Boli contagioase, pacientul a fost imobilizat de mâini şi de picioare cu o funie încropită din trei cearşafuri. Bărbatul a fost externat a doua zi după ce pozele cu el au apărut pe reţeaua de socializare Facebook.
Întors la domiciliul său din comuna Schitu, bărbatul a negat în faţa declarat ziariştilor că ar fi ajuns în stare de ebrietate la spitalul din Slatina şi că nu a înţeles de ce a fost legat. În plus, acesta a precizat că, în acelaşi salon cu el, se mai afla un pacient care era legat în acelaşi mod – cu cearşafuri.
”Nu cred că e corect că m-au legat de pat… Eu le-am zis (cadelor medicale, n.r.) că de ce mă leagă, dar mi-au spus că nu sunt cuminte. Eu le-am răspuns: <Păi cum nu sunt cuminte?!?>. Nu eram în stare de ebrietate, nici nu am fost agresiv, m-au legat că din cauză că… nu ştiu… Mai era un om acolo care era lângă mine, era şi el la fel legat ca şi mine…”, a spus Alecu Mitran din faţa porţii casei sale.
Directorul medical al unităţii sanitare menţionate, dr. Cătălin Pătru, a declarat că s-a apelat la măsura imobilizării bărbatului deoarece acesta era extrem de agitat şi exista pericolul să îşi facă rău.
”Pacientul a fost adus o criză acută de sevraj, situaţie prevăzută în legea privind contenţia (imobilizarea, n.r.) că se poate aplica, temporar, această măsură, care se poate face atât cu mijloace omologate – nişte chingi, fie cu materiale textile de tip cearşaf folosite a.î. să nu provoace răni pacientului. Tot acest episod este menţionat într-un registru şi este supravegheat constant. Acest pacient vă spun că a venit cu un sindrom febril pe o infecţie osoasă, o infecţie ce apare pe un teren tarat, bărbatul cu pricina fiind o persoană consumatoare de alcool; pe acest context, el a făcut o criză acută de sevraj şi exista pericolul să îşi facă rău. Dumnealui a avut nişte manifestări de agitaţie mai severe şi, dată fiind infecţia sa osoasă, riscul era ca, prin agitaţie, să-şi provoace răni pe osul patologic căzând din pat etc. După ce pacientul a trecut peste episodul de agitaţie, a fost externat”, a afirmat dr. Cătălin Pătru.
Managerul Spitalului Judeţean Slatina, dr. Andrei Iordache, a recunoscut că metoda folosită după cum reiese din fotografiile postate pe Facebook este una regretabilă şi că, luni – 29 septembrie, va avea o şedinţă cu toţi şefii secţiilor medicale din cadrul unităţii sanitare pentru ca aceştia să nu mai folosească pe viitor improvizaţii la imobilizarea pacienţilor cu probleme, ci mijloace omologate.
Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:
VIDEO Gardul de sârmă din ”Epoca de Aur” de la Spitalul Judeţean Slatina a fost pus la pământ
Spitalul Judeţean Slatina se modernizează, dar nu scapă de imaginea scandalurilor de malpraxis