Un pacient al Spitalului Județean Slatina s-a aruncat pe geam. Deși medicii au încercat să-l salveze, bărbatul a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pacient în vârstă de 46 ani s-a aruncat, sâmbătă, 22 aprilie 2023, de la fereastra unui salon din corpul de clădire Medicală al Spitalului Județean de Urgență Slatina. Bărbatul, internat cu etilism cronic, a reușit să se dezlege de pat și să sară pe geam.

Pacientul s-a aruncat de la etajul III al clădirii Medicală FOTO: Alina Mitran
Pacientul s-a aruncat de la etajul III al clădirii Medicală FOTO: Alina Mitran

Pacientul era internat de două zile în secția Medicală din cadrul spitalului județean din Olt, însă avea un istoric relativ bogat de internări. Salonul în care se afla este situat la etajul al treilea al clădirii Medicală.

Bărbatul a fost transportat imediat la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a fost resuscitat și intubat. A intervenit însă un al doilea stop cardio-respirator în drum către aparatul tomograf și bărbatul de 46 ani nu a mai răspuns manevrelor, fiind declarat decesul.

„E vorba de un pacient în vârstă de 46 ani, care a avut multiple internări la noi, cu ciroză hepatică, cu encefalopatie. S-a internat în data de 20, a fost destul de agitat în cursul zilei de astăzi, din ce am înțeles de la colegii mei, ca urmare a acestei agitații psihomotorii a fost contenționat”, a declarat pentru „Adevărul” directorul medical al spitalului slătinean, medicul Florin Popa.

Polițiștii au ajuns la fața locului FOTO: Alina Mitran
Polițiștii au ajuns la fața locului FOTO: Alina Mitran

Medicul a explicat că pacienții aflați într-o asemenea stare (pacientul se afla în sevraj) sunt contenționați pentru a nu-și face rău singuri, dar și pentru a nu răni personalul medical. „Nu puțini pacienți au fost care au sărit la gâtul asistenților sau al medicilor”, a mai spus directorul medical. Nu s-a stabilit deocamdată cum și când pacientul  a reușit să se dezlege și să se arunce ulterior de la fereastra salonului.

Pacientul, care suferea de etilism cronic, era domiciliat în localitatea Mărunței, din județul Olt, și, conform primelor date, nu a lăsat pentru contact datele vreunei rude.  

Polițiștii Inspectoratului de Poliției Județean Olt au fost sesizați cu privire la producerea evenimentului, a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu șerban.

„Polițiștii se află la fața locului pentru stabilirea situației de fapt, urmând a fi dispuse măsurile legale”, a precizat acesta.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite