Traficul greu se întoarce în Slatina. Se închide circulația pe DEx 12, pentru lucrări de racordare la tronsonul 3

0
Publicat:

Începând de luni, 11 decembrie 2023, traficul greu revine în municipiul Slatina. DRDP Craiova a anunțat că DEx 12 se închide în zona Slatina, pentru efectuarea lucrărilor de racordare la tronsonul 3 Slatina - Colonești.

Se fac lucrări pentru racordarea tronsonului 2 la tronsonul 3 FOTO: arhiva/DRDP Craiova
Se fac lucrări pentru racordarea tronsonului 2 la tronsonul 3 FOTO: arhiva/DRDP Craiova

Traficul greu a fost preluat, de anul trecut, de șoseaua de centură a Slatinei, parte din Drumul Expres Craiova-Pitești, dispărând aglomerația din oraș. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova anunță că închiderea acestui tronson de drum, pentru câteva zile, este necesară pentru realizarea lucrărilor de racordare al tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești, care se speră că va putea fi dat în circulație până la Crăciun.

Începand cu data de 11 decembrie 2023 ora 7,00 se închide circulația pe DEx 12 Craiova-Pitești, între Nod Rutier DJ 546 Slatina Sud-Est, km 50+150 și Nod Rutier DN 65 - Valea Mare Nord-Est km 57 + 720.

Circulația va fi deviată pentru toate categoriile de autovehicule astfel:

DEx 12 km 50+150 - DJ 546 - Slatina - str. Draganești - str. Artileriei - str. Cireașov - str. Pitești - DN 65 Valea Mare.

Închiderea circulației este necesară pentru a se putea executa lucrările de racordare a tronsonului 2 cu tronsonul 3 din cadrul DEx 12, Craiova -Pitești. Restricția va dura până la finalizarea lucrărilor”, a anunțat, vineri, 8 decembrie 2023, DRDP Craiova.

La acest moment, se circulă pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești (Robănești - Slatina), primul finalizat, care are aproape 40 km. Tronsonul 3, care are 31,75  kilometri, cuprins între Slatina și Colonești (limita cu județul Argeș), se prognozează că va fi finalizat până în preajma Crăciunului.

Deși construcția Drumului Expres Craiova-Pitești a început cu tronsonul 1, lucrările și acum sunt în execuție pe acest tronson, firma care s-a angajat inițial să-l construiască pierzând contractul. În toamna acestui an lucrările au fost reluate, astfel că speranța este aceea că până la finele anului viitor se va putea circula pe toată lungimea acestui drum, urmând ca în 2024 și tronsoanele 1 și 4 să fie finalizate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite