Cum arată tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești care va fi dat în folosință la mijlocul lunii. Începe inspecția lucrărilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a dat publicității, luni-seara, 4 decembrie 2023, imagini de pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, care se estimează că va fi dat în trafic la mijlocul lunii decembrie 2023, cu o lună mai devreme decât termenul oficial asumat.

Tronsonul cuprins între Slatina și Colonești are 31, 75 km și este realizat de Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL.

Începe inspecția lucrărilor executate pe DEx12, tronsonul 3

Din dispoziția directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, începând de mâine, 5.12.2023, începe inspecția lucrărilor executate pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești.

Începe inspecția lucrărilor pe tronsonul 3 FOTO: DRDP Craiova
Începe inspecția lucrărilor pe tronsonul 3 FOTO: DRDP Craiova

În cadrul inspecției se vor verifica toate lucrările executate pe sectoarele finalizate. În paralel Antreprenorul lucrează pentru finalizarea tuturor lucrărilor din contractul de execuție al acestui tronson.

În această perioadă Antreprenorul execută lucrări la rampa spre Pitești a pasajului de la Jitaru, urmând ca zilele urmatoare să aștearnă straturile de mixtură asfaltică, montează parapete lateral și axial, amenajare descarcare/încărcare la Colonești, și aplică marcaje rutiere”, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova. 

Începe inspecția lucrărilor pe tronsonul 3 FOTO: DRDP Craiova
Începe inspecția lucrărilor pe tronsonul 3 FOTO: DRDP Craiova

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat, luna trecută, în cadrul unei vizite pe primul drum expres construit în România, că tronsonul 3 al DEx 12 va fi dat în folosință până la sfârșitul acestui an, urmând ca până la sfârșitul anului 2024 să se poată circula pe toți ce peste 120 km ai drumului Expres CRaiova-Pitești.

Tronsonul 3, ca și tronsonul 2 dat în circulație încă de anul trecut, este construit de UMB Spedition. Același constructor realizează lucrările și pentru ultimul tronson, Colonești - Pitești (A1), care are 31,88 km.  

image

Drumul expres Craiova - Piteşti are 75 poduri şi pasaje şi 26 de intersecţii denivelate fără acces, precum şi trei baze de întreţinere si deszăpezire, patru spaţii de servicii şi patru parcări de scurtă durată. Valoarea totală a proiectului se ridică la 4,9 miliarde lei, din care valoarea totală eligibilă, finanţată prin fonduri europene nerambursabile, este 4,1 miliarde lei.  

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite