Traficanți de droguri reținuți de DIICOT Olt. În rețea erau implicați și doi minori, de 14 și 15 ani

0
Publicat:

O rețea de traficanți de droguri în care erau implicați și doi minori, de 14, respectiv 15 ani, a fost destructurată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt.

La perchezitii s-au găsit sume de bani și doze pregătite de vânzare FOTO: IPJ Olt
La perchezitii s-au găsit sume de bani și doze pregătite de vânzare FOTO: IPJ Olt

Patru percheziții au avut loc joi și vineri, 16 și 17 noiembrie 2023, la adrese din Craiova, județul Dolj, la finalul operațiunilor fiind dispusă reținerea a doi inculpați și măsura controlului judiciar față de o inculpată, cercetați cu toții pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Afacere” începută în 2023. Grupul închiria spații pentru întâlnirile cu clienții

S-a reţinut că, pe parcursul anului 2023, patru inculpați și doi suspecți minori (de 14 ani și 15 ani) au constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv -ADB-Butinaca (n. red. - un canabinoid sintetic cunoscut pentru efectele psihiactive), pe raza județului Dolj, precum şi a judeţelor învecinate. Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri (care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia), a procurat, porționat și ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv, a coordonat activitatea de transport și comercializare a substantelor cu efect psihoactiv, s-a ocupat de închiriere unor locații, destinate întâlnirilor cu clienții și a stabilit prețul dozelor”, precizează reprezentanții DIICOT, în curpinsul unui comunicat de presă.

image

Șeful rețelei era și cel care încasa sumele și stabilea cât revine fiecărui membru. O a doua persoană, „locțiitorul” șefului,  coordona și supraveghea activitatea celor doi minori de 14 și 15 ani, cărora, spun procurorii, le-a oferit și detaliile referitoare la locațiile unde urma să se efectueze tranzacțiile.

„Tot acesta a asigurat cazarea și hrana minorilor, a transportat substanțele psihoactive de la locul de depozitare la cel de comercializare și a încasat banii proveniți din activitatea infracțională, pe care i-a predat liderului grupului”, se mai menționează în comunicat.

image

Un alt membru a aderat la grup și și-a pus la dispoziție locuința ca spațiu pentru comercializarea substanțelor psihoactive.

image

„În cursul zilei de 17.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile. (...) Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai menționează în comunicatul DIICOT.

image

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Olt, acțiunea beneficiind de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite