TIR în valoare de zeci de mii de euro, confiscat în Neamţ. Valoarea mărfii transportate era infimă

0
Publicat:

Poliţiştii au dispus ca un TIR în valoare de zeci de mii de euro să fie confiscat în Neamţ, deoarece şoferul nu avea documente în regulă. Valoarea mărfii transportate, nişte lemn, era infimă, fiind evaluată la circa 6.500 de lei.

Camionul de mare tonaj a fost indisponibilizat FOTO Poliția Neamț
Camionul de mare tonaj a fost indisponibilizat FOTO Poliția Neamț

Cadrele Serviciului de Ordine Publică - Biroul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ au acţionat, în zilele acestui sfârşit de săptămână, pe 21 şi 22 octombrie 2022, în vederea combaterii delictelor silvice şi a transportului ilegal de lemn. 

În cadrul misiunii au fost constate destule ilegalităţi, ieşind în evidenţă una dintre ele. Un ansamblu de vehicule, în valoare de zeci de mii de euro, compus dintr-un camion de mare tonaj, care era prevăzut cu remorcă, a fost confiscat, şoferul prezentând la control documente neconforme pentru marfa transportată.

„Poliţiştii au dispus indisponibilizarea unui ansamblu de vehicule în valoare de aproximativ 25.000 euro şi a volumului de 32,032 metri cubi lemn rotund răşinoase în valoare de 6.500 lei“, a transmis Poliţia Neamţ. La volanul TIR-ului era un şofer de 27 de ani, din comuna Poiana Teiului, Neamț.

Cu ocazia verificărilor efectuate pe parcursul celor două zile, referitoare la modul de deţinere, transport şi comercializare a lemnului, poliţiştii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale şi sechestrat alte câteva zeci de metri cubi de cherestea, lemn de lucru şi de foc.

La sfârşitul lunii trecute, într-un dosar de delapidare şi evaziune în domeniul silvic au fost efectuate 146 de percheziţii la firme, ocoale silvice şi persoane fizice din Neamţ, Suceava, Bucureşti, Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Constanţa, Dolj, Harghita, Iaşi, Ialomiţa, Ilfov, Mureş, Olt şi Teleorman.

„Au fost descoperite şi ridicate 18 laptopuri, 62 de telefoane, 20 de medii de stocare, o armă neletală deţinută ilegal, supusă autorizării, 198.510 lei, 87.075 de euro şi 100 de dolari. Au fost aplicate 16 sancţiuni, în valoare de 125.000 de lei, fiind confiscaţi 436 mc de lemn, în valoare de 292.311 lei, 16.796 de bucăţi de lambriu şi 438 de bucăţi de grinzi“, se preciza într-un comunicat IGPR.

În timpul descinderilor s-au mai constatat mari diferenţe între stocurile faptice şi scriptice de lemn, anume un minus de 701 mc de lemn rotund, în valoare de 561.320 de lei, un plus de 78 mc de masă lemnoasă rotundă, în valoare de 62.960 de lei şi un minus de 113 metri cubi de biomasă, care a fost evaluată la suma de 113.870 de lei.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite