Sirian ascuns într-o semiremorcă, găsit în urma unui apel la 112 al unui ucrainean

0
Publicat:

Un șofer ucrainean a anunțat Poliția după ce a auzit mai multe bătăi puternice din semiremorca pe care o tracta. Oamenii legii au găsit un cetățean sirian care intenționa să ajungă în Germania.

Sirianul se ascunsese în semirecorca unui tir FOTO arhivă Adevărul
Sirianul se ascunsese în semirecorca unui tir FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii brăileni au fost sesizați pe 21 octombrie, printr-un apel la 112, de către un cetățean ucrainean cu privire la faptul că, în timp ce conducea un tir în județul Brăila, ar fi auzit bătăi puternice în interiorul semiremorcii pe care o tracta.

„Polițiștii au identificat în trafic, pe DE 584 la intersecția cu Șoseaua de Centură, tirul condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Ucraina, iar în interiorul semiremorcii a fost depistat un cetățean sirian, în vârstă de 21 de ani, care, la data de 19 octombrie, cu ajutorul unei călăuze din Turcia, ar fi urcat în interiorul acesteia fără că șoferul să aibă cunoștință, cu intenția de a ajunge în Germania”, spun reprezentanții IPJ Brăila.

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

Cetățeanul sirian a fost predat polițiștilor din cadrul Biroului de Imigrări al Județului Brăila, care au întreprins demersurile necesare pentru readmiterea străinului în statul de pe al cărui teritoriu a intrat în mod ilegal.

Astfel, pe 23 octombrie, străinul a fost predat autorităților de frontieră din Republica Bulgaria de către reprezentanții Gărzii de Coastă Constanța, în baza Acordului din 23 iunie 2000 dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Bulgaria, privind readmisia cetățenilor proprii și a străinilor.

Având în vedere faptul că străinul a trecut în mod ilegal frontiera de stat a României, împotriva acesuia a fost instituită măsură interzicerii intrării în România pentru 5 ani de la dată părăsirii teritoriului României.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite