Stagiunea de toamnă începe în forţă la Slatina cu un spectacol interzis minorilor

0
0

Stagiunea teatrală demarează la Slatina cu nume noi de actori şi piese ce vor putea fi văzute în locul devenit de-acum un obicei: Centrul Cultural ”Eugen Ionescu“ din localitate. De data aceasta, slătinenii vor avea ocazia să vadă în premieră autohtonă ”Frumoasa călătorie a urşilor panda”, realizată după o lucrare scrisă de Matei Vişniec. Spectacolul este programat pentru 24 septembrie.

Piesa de teatru care urmează a fi pusă în scenă la Slatina este regizată de Cătălina Buzoianu, în interpretarea actorilor Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa. Spectacolul implică două personaje, un spaţiu neconvenţional, decor aproape inexistent: o saltea folosită drept pat şi sicriu, un scaun şi câteva cearşafuri. Regia mizează tocmai pe scenografia sumară, pe care o suplineşte prin excelente infuzii de pantomimă prin care actorii creează aproape o inflaţie de obiecte imaginare. Desfac sticle de vin imaginare, mănâncă feluri de mâncare imaginare, vorbesc la un telefon imaginar, deschid uşa cu o cheie imaginară etc.

Biletele au fost deja puse în vânzare de joi – 17 septembrie, ele putând fi achiziţionate de la casieria Centrului Cultural în schimbul a 12,50 lei. Spectacolul, programat a avea loc joi – 24 septembrie, ora 19.30, este interzis minorilor sub 18 ani.

Organizatori ai spectacolului sunt: Primăria Slatina, Asociaţia Culturală ”Center Inter Art”, Centrul Cultural ”Eugen Ionescu”, în colaborare cu Uniteatru şi Asociaţia Teatrală „Magenta”.

Autor piesă: Matei Vişniec Regia: Cătălina Buzoianu Mişcare scenică: Galina Bobeicu Elemente de pantomimă: Adrian Nour Sound design: Mihai Prejban, Sorin Antonie Cu: Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Duo-ul de actori Marius Bodochi şi Anca Sigartău, în spectacol la Slatina

Regal muzical-teatral la Slatina: “Pasărea măiastră – Maria Tănase” cu Adriana Trandafir 

Dublu eveniment cultural la Slatina: lansare carte “400 în 1” şi spectacol de teatru 

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri