Sindicaliştii de la ALRO, la negocieri după declanşarea conflictului de muncă: Lider Cartel Alfa: „Trei aspecte sunt în discuţie, nu negociem tot contractul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii au protestat, săptămâna trecută, în faţa sediului ALRO FOTO: Alina Mitran
Sindicaliştii au protestat, săptămâna trecută, în faţa sediului ALRO FOTO: Alina Mitran

După declanşarea conflictului de muncă, cele două sindicate din ALRO care nu au acceptat oferta conducerii se vor afla astăzi faţă în faţă cu şefii întreprinderii, unde alături de reprezentantul ITM Olt vor începe noi discuţii.

Două dintre sindicatele care activează în societatea ALRO Slatina vor începe astăzi noi discuţii cu reprezentanţii conducerii, însă în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt. Sindicatul Aluministul şi Sindicatul Prelucrarea Aluminiului au declanşat conflictul de muncă, după ce conducerea a acceptat o creştere cu doar 400 lei a salariului angajaţilor, în vreme ce sindicatele cer 800 lei brut. Săptămâna trecută, după depunerea actelor la ITM în vederea declanşării conflictului de muncă, aproximativ 500 de sindicalişti au protestat, la ieşirea din schimb, pe platoul din faţa sediului societăţii.

„Sunt trei chestiuni mari pe care le vizăm în cadrul discuţiilor, nu negociem tot contractul: creşterea salariului cu 800 lei, creşterea voucher-ului de vacanţă de la 2.200 la 2.500 lei şi acordarea celui de-al 13-lea salariu în cuantum de până la un salariu minim pe economie“, a declarat liderul Confederaţiei CARTEL Alfa, Cristel Ioţu, formaţiune la care cele două sindicate care au declanşat conflictul de muncă sunt membre. Dacă asupra creşterii salariului nu s-a ajuns în timpul negocierilor din perioada de 60 zile la un acord, cel de-al 13-lea salariu, a mai spus Ioţu, a dispărut de tot din forma contractului acceptat de o parte a liderilor sindicali şi denunţat de cei care au înregistrat conflictul de muncă.

Reprezentanţii conducerii ALRO au precizat că va fi transmis un punct de vedere pe tema negocierilor prin intermediul unui comunicat de presă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite