Sfârşit groaznic al unui bărbat care s-a răsturnat cu buldoexcavatorul în lacul unei balastiere. Poliţia şi ITM cercetează cazul UPDATE-VIDEO

0
0
Pompierii l-au căutat pe muncitor în apa cu sloiuri de gheaţă FOTO: captura video martor
Pompierii l-au căutat pe muncitor în apa cu sloiuri de gheaţă FOTO: captura video martor

Un accident mortal de muncă s-a petrecut marţi, 25 ianuarie 2022, în judeţul Olt. Un bărbat care lucra într-o balastieră s-a răsturnat cu buldoexcavatorul şi a decedat.

UPDATE: Lucrătorul era angajatul unei firme cu sediul social în localitatea Mărunţei din judeţul Olt, având o vechime de 10 luni în cadrul acestei societăţi. Lucra pe postul de mecanic utilaje, iar în momentul producerii accidentului se mai afla de faţă un alt coleg. Bărbatul se pregătea să înceapă săpăturile, şantierul fiind unul pentru amenajarea unui lac piscicol.

„În data de 25 ianuarie 2022, în jurul orei 9,45, un lucrător de sex masculin ce desfăşura activitate la o societate comercială cu sediul social în comuna Mărunţei, judeţul Olt, în timp ce se poziţiona cu excavatorul pentru a executa lucrări de săpături, a survenit surparea malului, iar acesta s-a răsturnat pe partea dreaptă, apa având aproximativ 2,5 metri adâncime, fapt ce a condus la decesul dumnealui. Au intervenit echipaje de SMURD şi pompieri, acesta fiind scos în jurul orei 11,00 de sub apă, iar în jurul orei 11,25 au declarat decesul victimei“, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Cristian Ungureanu. Inspectorii ITM cercetează acum dacă muncitorului i s-a efectuat instructajul privind securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă.

 Cercetări în acest caz fac şi poliţiştii, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, un bărbat, din comuna Fălcoiu, judeţul Olt, angajat al unei societăţi, în timp ce desfăşura activităţi de excavare, în localitatea Cioroiu, din judeţul Olt, s-ar fi răsturnat cu buldoexcavatorul în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă.

La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă a Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Osica de Sus, precum şi mai multe echipaje ale ISU Olt, printre care şi o autospecială pentru scafandri şi o ambarcaţiune cu motor. 

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost extras de echipajul de scafandri, din cabina excavatorului. Acesta a fost preluat de echipajele medicale fără semne vitale, fiind constatat decesul. Trupul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Poliţiştii efectuează cercetări, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Olt.

Ştirea iniţială

Martorii au chemat îndată ajutoare, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat, pompierii căutându-l la aproximativ patru metri de mal, în apa îngheţată şi în condiţii de vizibilitate redusă.

„Echipaje din cadrul Detaşamentului Slatina, Detaşamentului Caracal şi Gărzii Osica, cu o autospecială de stingere, un container multirisc, o autospecială pentru scafandri şi ambarcaţiune cu motor, un echipaj SMURD şi o autospecială pentru primă intervenţie, cu peridoc şi barcă cu motor, au intervenit în localitatea Cioroiu, la o persoană căzută cu un buldoexcavator, în lacul unei balastiere.

La sosirea primelor echipaje, utilajul a fost găsit la aproximativ patru metri de mal, scufundat în apă în totalitate. Din datele transmise de persoanele aflate la faţa locului, bărbatul care manevra utilajul a fost surprins în cabina buldoexcavatorului. Echipa de scafandri a început imediat misiunea de căutare, bărbatul fiind extras din cabina utilajului, în stop carido-respirator“, a transmis purtătorul ed cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani, din localitatea Cioroiu, a fost preluat de echipajele medicale fără semne vitale, fiind constatat decesul, a mai precizat reprezentantul ISU Olt.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un muncitor a murit după ce un mal de pământ a căzut peste el. Poliţia şi ITM au declanşat o anchetă

Cadavrul unui bărbat, depistat lângă un bloc în construcţie din Chişinău

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite