Protest mut pe scările Judecătoriei Slatina. Un parchet din judeţ suspendă, de mâine, activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii Judecătoriei Slatina au început, marţi, protestul FOTO: Alina Mitran
Magistraţii Judecătoriei Slatina au început, marţi, protestul FOTO: Alina Mitran

Magistraţii Judecătoriei Slatina au început la ora 14,00 un protest mut pe scările instituţiei, purtând doar mesajul „Justiţia rămâne independentă“. Procurorii de la Parchetul Corabia suspendă, de miercuri, activitatea.

Timp de o jumătate de oră, magistraţii Judecătoriei Slatina au protestat pe scările instituţiei. Deşi nu au făcut nicio declaraţie, au purtat, printat pe coli format A4, mesajul „Justiţie independentă“. O măsură extremă a adoptat, în schimb, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, care de miercuri, 27 februarie 2019, suspendă activitatea curentă, asigurând doar acţiunile în cauzele urgente.

În Adunare Generală s-au întrunit şi judecătoriii Tribunalului Olt, care au luat în discuţie efectele adoptării OUG 7/2019. Conform comunicatului de presă transmis de Tribunalul Olt, măsurile adoptate sunt următoarele:

„1. A luat act şi şi-a însuşit Hotărârea Plenului CSM din data de 25.02.2019 privind solicitarea adresată Guvernului României în vederea abrogării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii.
2. Reluarea ulterioară a discuţiilor privind eventuale forme de protest în situaţia în care legiuitorul nu va da curs solicitărilor corpului magistraţilor.“.

Judecătorii instanţei slătinene, în schimb, vor fi din nou, mâine, pe scările instituţiei, iar lor li se vor alătura şi prcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, astăzi la protest participând de asemenea procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite