Primii respinşi în Programul „Casa Verde“. A început evaluarea dosarelor: 15 mai, termenul-limită pentru primele contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Fondului pentru Mediu a dat publicităţii, în 28 aprilie, listele respinşilor în urma evaluării primelor dosare din programul „Casa Verde“ destinat persoanelor fizice.

Deşi s-au analizat aproape 15% din dosare, numărul celor respinşi este considerabil. Au fost evaluate câte 50 de dosare de la nivelul fiecărui judeţ, din primele 34 de judeţe (în ordine alfabetică, de la Alba, la Satu Mare), iar lista respinşilor, pe fiecare judeţ în parte, poate fi găsită pe site-ul oficial.

Din cele 1.700 dosare analizate, 465 au fost respinse din motive diverse. Solicitanţii se pot, însă, adresa cu contestaţii, în termen de 10 zile lucrătoare (până pe 15 mai 2017).

„Solicitanţii respinşi pot contesta Decizia Comitetului Director. Contestaţiile se depun în conformitate cu prevederile art. 19 alin. (1) din Ghidul de Finanţare, în termen de 10 zile lucrătoare, până în 15.05.2017 inclusiv şi pot fi transmise prin orice modalitate care asigură confirmarea recepţionării acestora în interiorul perioadei de contestaţii, iar în cazul în care sunt transmise pe e-mail, adresa este ionela.ivan@afm.ro. Precizăm că nu se vor lua în considerare completările sau înlocuirea documentelor componente ale dosarului depus iniţial, cu documente depuse ulterior“, se precizează pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

TOP-ul judeţelor cu cei mai mulţi respinşi

Motivele respingerii dosarelor ţin în cea mai mare parte fie de lipsa anumitor documente de la dosar, fie de prezentarea unor documente care nu cuprind informaţiile în formatul solicitat prin documentaţia programului etc. Cert este că sunt judeţe cu un număr considerabil de dosare respinse, chiar mai mult de jumătate din cele 50 analizate. Astfel, pe primul loc se situează Ialomiţa, cu 30 dosare respinse, următorul judeţ este Constanţa, cu 26 dosare respinse, urmat de Maramureş – 22.   La polul opus sunt: Botoşani şi Argeş–  câte 3, Alba - 4, Bucureşti, Călăraşi şi Gorj – câte 6, Buzău – 7 etc.
„Precizăm că în Comitetul Director din 26.04.2017 au fost înaintate spre respingere dosarele analizate până la această dată, respectiv primele 50 de dosare din judeţele Alba, în ordine alfabetică până la Satu Mare inclusiv.

Analiza dosarelor va continua, respectându-se acelaşi algoritm, ordinea numărului de înregistrare şi ordinea alfabetică a judeţelor“, se mai precizează pe site-ul official.

Toamna trecută, în toată ţara a fost o întreagă nebunie pentru depunerea dosarelor în vederea finanţării prin programul „Casa Verde“, românii mizând pe ajutorul de la stat pentru montarea de panouri solare sau pompe de căldură. În mai toate judeţele solicitanţii au petrecut nopţi albe în faţa sediilor agenţilor pentru protecţia mediului, unde s-au depus dosarele, regulamentul specificând că banii disponibili (iniţial, 60 milioane lei, ulterior suma fiind suplimentată cu 20 milioane) vor fi acordaţi pe regimul „primul venit-primul servit“, la atingerea plafonului repartizat fiecărui judeţ fiind sistată primirea dosarelor. La nivelul întregii ţări s-au depus, în doar câteva zile, peste 12.000 dosare.

Lista solicitanţilor cărora li s-a respins dosarul, şi care mai pot face contestaţie până în 15 mai 2017, este disponibilă AICI.

CITIŢI ŞI: Cozile din vremea comunistă, reeditate în programul „Casa Verde“. La Slatina s-au făcut liste încă de joi, iar solicitanţii dorm în faţa sediului APM

SlatinaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite