Piscina de la Plaja Olt din Slatina rămâne închisă şi săptămâna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piscina Plajei Olt din Slatina este închisă din 30 iunie  (FOTO: Mugurel Manea)
Piscina Plajei Olt din Slatina este închisă din 30 iunie  (FOTO: Mugurel Manea)

Moartea puştiului de 13 ani în ultima zi a lunii trecute în piscina Plajei Olt din Slatina continuă să ţină închis obiectivul menţionat. Redeschisă publicului cu doar trei zile înainte după un an în care au avut loc ample lucrări de modernizare a zonei, piscina respectivă se află "sub sechestru" din 30 iunie, ziua tragediei. Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat şi a impus administratorilor piscinei îndeplinirea mai multor condiţii.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au făcut, miercuri – 9 iulie, o nouă inspecţie la piscina Plajei Olt de la marginea municipiului Slatina, acolo unde se lucrează de zor la amenajarea celui mai modern club nautic din ţară. Reprezentanţii instituţiei menţionate au prelevat noi probe de apă din piscina respectivă şi, de asemenea, au evaluat modul în care autorităţile locale ce administrează Plaja Olt – via Clubul Sportiv Municipal Slatina – au înţeles şi înţeleg în continuare să se conformeze condiţiilor impuse de legislaţia în domeniu.

Până la acest moment, cea mai mare parte a criteriilor puse în vedere de către conducerea DSP Olt par a fi fost duse la îndeplinire de către administratorii Plajei Olt, dar mai sunt detalii de pus la punct, fapt ce face ca, cel puţin până vineri – 11 iulie, piscina să rămână închisă, în ciuda vremii caniculare şi propice activităţilor distractive specifice acestui anotimp.

"Noi am impus celor ce administrează piscina de la Plaja Olt o serie de măsuri care trebuia îndeplinite, de fapt, înainte de deschiderea acesteia. Printre altele, este vorba despre montarea de bare de protecţie pe marginea întregii piscine, marcarea corespunzătoare a piscinei conform legislaţiei în vigoare, amenajarea unui cabinet medical cu tot ce presupune acest lucru – inclusiv dotare cu mobilier aferent, cadre sanitare calificate şi un aparat de minimă urgenţă. La acestea se adaugă şi amenajarea de şanţuri de jur-împrejurul piscinei care să fie prevăzute cu substanţe dezinfectante. O parte dintre aceste condiţii au fost realizate, mai sunt unele detalii de pus la punct, cum ar fi şi probele de apă prelevate”, a declarat dr. Talia Cincă.

Oficialul DSP Olt a precizat că rezultatul probelor de apă prelevate miercuri – 9 iulie, vor putea fi cunoscute vineri – 11 iulie, în funcţie de acestea, dar nu numai, urmând să fie dat „verdictul” în privinţa redeschiderii piscinei de la Plaja Olt.

Reamintim că piscina cu pricina a fost redeschisă publicului în ziua de sâmbătă – 28 iunie, la capătul unui an de lucrări ce au schimbat faţa zonei şi care încă nu s-au terminat, piscina fiind doar prima fază a unui amplu proiect în valoare de 340 miliarde lei vechi. Trei zile mai târziu, respectiv luni – 30 iunie, un copil de 13 ani a fost scos înecat din piscina menţionată. Autopsia efectuată ulterior a relevat faptul că moartea sa ar fi survenit ca urmare a asfixiei mecanice prin înec. De atunci şi până în prezent, piscina a fost închisă.

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Un puşti de 13 ani s-a înecat la Plaja Olt din Slatina

Moartea puştiului de 13 ani a închis piscina Plajei Olt din Slatina

FOTO-VIDEO  Plaja Olt a Clubului Nautic Slatina, inaugurată cu concursuri şi premii

FOTO-VIDEO  A.M.R. patru zile până la inaugurarea piscinelor Clubului Nautic de la Slatina

VIDEO  Piscinele celui mai modern club nautic din ţară, la un pas de inaugurare 

VIDEO-FOTO  La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite