Cumnatul regelui internaţional al rromilor, arestat la Slatina pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hristache (Cristi) Ardelean a susţinut, la intrarea la Parchetul Slatina, că este nevinovat
Hristache (Cristi) Ardelean a susţinut, la intrarea la Parchetul Slatina, că este nevinovat

Hristache (Cristi) Ardelean, cumnatul lui Dan Stănescu, autointitulatul rege internaţional al rromilor creştini, a fost reţinut, luni seară, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune după ce ar fi dat bani falşi unui patron din municipiu, cu ocazia unui schimb valutar.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina au terminat cercetările într-un caz de schimb valutar cu bani falşi cum mai rar au avut loc în acest oraş. Astfel, după ce, pe parcursul a mai bine de o lună şi jumătate, anchetatorii slătineni au verificat mai mulţi martori şi probe, a venit şi rândul deciziilor grele, astfel că, luni seară – 7 iulie, aceştia au solicitat magistraţilor Judecătoriei Slatina arestarea preventivă a lui Ardelean (Cristi) Hristache, de 43 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Inculpatul este nimeni altul decât cumnatul lui Dan Stănescu, regele internaţional al rromilor creştini.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat suspiciunea că, în data de 25 aprilie a.c., Ardelean (Cristi) Hristache, originar din municipiul Drăgăşani, dar având domiciliul în Bucureşti, l-a indus în eroare, ajutat fiind de Adrian Răzvan Andronic şi Nicu Iuliu Uţă - ambii inculpaţi în acelaşi dosar, pe administratorul unei firme din Slatina ce are sediul în gangul de la fostul complex comercial “Vacanţa” din Slatina. Mai precis, anchetatorii spun că cei trei inculpaţi anterior menţionaţi i-au oferit patronului amintit, în cadrul unui schimb valutar, bancnote falsificate ce imitau bancnota de 100 de lei, primind, în acest sens, suma de 89.500 euro.

Astfel, în data de 21 mai a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a admis propunerea de arestare preventivă a lui Adrian Răzvan Andronic pe o perioadă de 30 de zile, iar, în data de 13 iunie a.c., a dispus şi arestarea preventivă a lui Nicu Iuliu Uţă tot pe o perioadă de 30 de zile, măsurile preventive dispuse de judecătorul de drepturi şi libertăţi fiind ulterior prelungite, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. De asemenea, acelaşi judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a admis, marţi – 8 iulie, solicitarea procurorilor slătineni şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele lui Ardelean (Cristi) Hristache. Cu o zi înainte, acesta fusese reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

De menţionat că, marţi – 8 iulie, la ora când a fost adus la Parchetul Slatina pentru a fi audiat, mai mulţi membri ai familiei cumnatului regelui internaţional al rromilor s-au strâns şi au acuzat anchetatorii că fac abuz de funcţiile lor şi că Ardelean Hristache nu ar avea nicio legătură cu acuzaţiile ce i se aduc. Dealtfel, inculpatul a respins şi el acuzaţiile aduse de către anchetatori în momentul din care în care a coborât din duba Poliţiei şi până ce a intrat în sediul Parchetului Slatina.

Menţionăm că ruda autointitulatului rege internaţional al rromilor nu se află la primul “contact” cu legea, el având numeroase procese la activ, unele finalizate, altele pe rol. De exemplu, în 2012, el a fost reţinut preventiv pentru tentativă de omor deosebit de grav.

Mai puteţi citi:

Fost comandant al pompierilor din Caracal, condamnat la doi ani închisoare cu suspendare

FOTO-VIDEO  Copil de patru ani, salvat după ce a căzut într-o fântână adâncă de opt metri la Şerbăneşti

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite