O asistentă de la Spitalul Slatina, infectată cu SARS-CoV-2, a murit. A luat virusul din focarul de la Chirurgie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sju slatina

Cea mai veche asistentă de la secţia Chirurgie a SJU Slatina a decedat în această dimineaţă. Testată pozitiv pentru SARS-CoV-2, se afla internată de peste două săptămâni.

Asistenta a fost confirmată pozitiv în urma testelor efectuate în focarul de la secţia Chirurgie, în care 12 persoane din rândul personalului au fost testate pozitiv. A fost internată la Slatina, din 25 iulie, alături de alte colege, iar evoluţia sa părea una pozitivă, până în urmă cu câteva zile, când starea i s-a agravat, a fost transferată în ATI, unde a şi survenit decesul, în această dimineaţă. Femeia, care în luna martie se pensionase, dar care a decis să continue activitatea în SJu în baza unui contract pe perioadă determinată, ar fi suferit de hipertiroidism, hipertensiune arterială şi diabet.

Starea colegilor săi este de şoc, aceştia vorbind acum, sub protecţia anonimatului, despre condiţiile în care au fost internaţi şi acuzând că persoane asimptomatice au fost internate în saloane cu bolnavi cu tuse şi manifestări evidente ale COVID-19.

Secţia Chirurgie, a cărei activitate a fost suspendată în urmă cu peste două săptămâni, pentru 14 zile, s-a spus atunci, încă nu s-a redeschis. Activitatea ar urma să fie reluată la mijlocul acestei săptămâni.

CITIŢI ŞI: 

Managerul Spitalului Slatina a cerut închiderea secţiei Chirurgie. Patru pacienţi şi 12 angajaţi, printre care şi un medic, au COVID-19

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite