Noul prefect al Oltului: „Tot fraudă și mită electorală este când te duci să racolezi primarii“

0
Publicat:

Medicul veterinar Ștefan Nicolae este noul prefect al județului Olt, înlocuindu-l în funcție pe Mario De Mezzo. Schimbarea s-a făcut ca urmare a angajării lui De Mezzo în cursa electorală, acesta candidând pentru funcția de primar al Slatinei.

Ștefan Nicolae a fost învestit vineri, 12 aprilie 2024, în funcția de prefect FOTO: Adevărul
Ștefan Nicolae a fost învestit vineri, 12 aprilie 2024, în funcția de prefect FOTO: Adevărul

Ștefan Nicolae, care a mai ocupat în perioada 2007 - 2009 funcțiile de prefect și subprefect de Olt, a depus jurământul vineri, 12 aprilie 2024, în prezența celor doi subprefecți - Ana Maria Ciaușu și Cosmin Floreanu -, a fostului prefect Mario De Mezzo, a șefilor instituțiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a mai multor colegi din Partidul Național Liberal.

Nicolae a dezvăluit și câteva dintre prioritățile sale în noua funcție, organizarea tururilor de scrutin din acest an fiind prima dintre acestea. În acest context noul prefect a menționat subiectul vizelor de flotant ca fiind unul „fierbinte”.

Vin din campanie electorală, numai de acum doză zile n-am fost. Știu exact ce se întâmplă. Subiectul fierbinte este cu aceste vize. Vă pot da pe localități. Nu toate, dar în anumite localități vă pot spune exact, sunt șapte vize într-o gospodărie. Și vă spun numai localitățile, așa, în mare: Grădinari, Ștefan cel Mare... Mă opresc deocadată aici. Este inadmisibil”, a spus Nicolae. „N-am să las lucrurile așa”, a adăugat acesta.

Ștefan Nicolae a fost învestit vineri, 12 aprilie 2024, în funcția de prefect FOTO: Adevărul
Ștefan Nicolae a fost învestit vineri, 12 aprilie 2024, în funcția de prefect FOTO: Adevărul

Vorbind de asemenea despre campania electorală, Nicolae a apreciat că metodele de a atrage electoratul la care apelează astăzi partidele nu mai sunt cele din urmă cu 10-15 ani, însă și cele actuale pot fi încadrate tot la mită electorală. 

În 2008, când am fost aici, (...) atunci era o modă: se dădeau găleți, sacoșe, zahăr, ulei. Acum e altă modă. Vreau ca instituțiile statului să-și facă treaba, pentru că se cunosc lucrurile și e grav ce se întâmplă. O spun cu mare durere în suflet. (...) Indiferent, chiar dacă stau trei zile, nu renunț la principiile mele, pentru că tot fraudă și tot mită electorală este și când te duci să racolezi primarii, numai că se dau din banii statului. Nu este frumos ce se întâmplă, dar cam așa au evoluat lucrurile în ultimul timp”, a „radiografiat” noul prefect situația de pe scena politică, fără să numească partidul/partidele care racolează primari.

Declarațiile vin însă în contextul în care PSD și PNL nu au o înțelegere electorală la nivelul județului Olt, candidând separat. Organizația PNL Olt are o nouă conducere din toamna anului trecut.

De la acel moment plecările din PNL Olt către PSD au fost masive, culminând, în ultima perioadă, cu plecarea mai multor primari în funcție care și-au câștigat mandatul din partea PNL și care au fost deja desemnați de către PSD Olt ca fiind candidații acestei formațiuni la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Ștefan Nicolae a dat asigurări, pe de altă parte, că va colabora bine cu toate instituțiile, „în măsura în care se respectă legea”.

Chiar dacă sunt reprezentantul Partidului Naţional Liberal, vă asigur că voi avea o bună colaborare cu absolut toate instituţiile, dar în măsura în care se respectă legea. Dacă anumite practici vor continua, să ştiţi că nu voi ezita în niciun fel de a sesiza instituţiile statului”, a adăugat Nicolae.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite