Primarul Scorniceștiului, prim-vicepreședinte al PNL Olt, a trecut la PSD. „Nu aveam un orizont prea roz”

0
Publicat:

Prim-vicepreședintele PNL Olt, primarul orașului Scornicești Daniel Tudor, a trecut în barca social-democraților, la nici două luni de la alegerile din organizație. „Nu aveam un orizon prea roz”, a motivat ex-penelistul.

Primarul Scorniceștiului (centru) alături de șeful PSD Olt (stânga) și ex-șeful PNL Olt FOTO: FB/PSD
Primarul Scorniceștiului (centru) alături de șeful PSD Olt (stânga) și ex-șeful PNL Olt FOTO: FB/PSD

Organizația PSD Olt a dat vestea că primarul Scorniceștiului a plecat din PNL.

„Și Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești, spune NU conducerii PNL Olt. Acesta a luat decizia fermă de a se distanța de practicile subversive ale conducerii PNL Olt în ceea ce privește politicile locale. El critică această abordare care pare să ofere funcții politice doar pentru doi oameni, considerând-o dăunătoare și neproductivă pentru comunitate.

În schimb, el subliniază importanța proiectelor reale și a unei abordări deschise și echilibrate în administrarea orașului”, este mesajul postat de PSD Olt. 

Daniel Tudor nu este singurul membru marcant al organizației Olt a PNL care părăsește formațiunea. De la preluarea conducerii filialei PNL Olt de către deputatul Gigel Știrbu, au trecut în barca PSD fostul prefect Florin Homorean (care marți, 26 martie 2024, a fost numit membru în colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, funcție asimilată celei de secretar de stat),  mai mulți primari, consilieri județeni, consilieri municipali și consilieri locali din comune, alți membri anterior cu funcții de conducere în filială, dar și fostul șef al organizației PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu.

Primarul orașului Scornicești, în schimb, nu doar că a rămas după plecarea celor anterior menționați, ci a și candidat la alegerile organizației județene, ocupând până la trecerea la PSD funcția de prim-vicepreședinte.

Constactat telefonic, Daniel Tudor a precizat pentru „Adevărul” că trei sunt motivele care l-au determinat să părăsească PSD. „Motivele sunt: încredere; mi-au demonstrat anumite persoane care au făcut înaintea mea pasul acesta că au au fost alături de Scornicești și au sprijinit localitatea Scornicești și am încredere în acele persoane; și nu vedeam un orizont prea roz în ecuația în care eram. Aceste trei motive eu zic că sunt suficiente, mai departe, să fim sănătoși”, a spus Daniel Tudor.

Tudor a menționat că în ultima perioadă ar fi avut „eșecuri din punct de vedere al dialogului” cu foștii colegi și, mai mult, ar fi fost „oarecum amânat” atunci când le-a solicitat colegilor din PNL sprijin pentru anumite proiecte în folosul comunității. „Oamenii nu așteaptă, oamenii nu au răbdare, oamenii vor să benefciieze de minim confort, oamenii au așteptări de la noi, de la aleșii locali”, a mai spus Tudor, explicând că între doctrină și sprijin pentru a-și pune în aplicare planurile a ales ultima variantă.

Pe de altă parte, candidatul care se pregătea să candideze din partea PSD pentru primăria Scornicești va face echipă cu actual primar, au anunțat social-democrații, Daniel Tudor fiind cel care va candida acum pentru PSD. 

„Prin urmare, Daniel Tudor alege să fie candidatul PSD Olt, pentru primăria orașului Scornicești, pentru că își dorește să pună în aplicare programul de guvernare locală pentru care a primit votul de încredere din partea comunității.

În echipa sa va fi și Ionuț Pîrvu, președintele PSD Scornicești, care a demonstrat abilități administrative, necesare pentru îmbunătățirea procesului de modernizare a orașului”, au mai menționar reprezentanții PSD Olt, pe Facebook.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite