Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare, iar Marian Căpăţână - la trei ani. Avocatul lui Bercea Mondial: „Este o decizie justă, normală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fratele fostului preşedinte va fi dus în arest, la Poarta Albă FOTO: Inquam Foto
Fratele fostului preşedinte va fi dus în arest, la Poarta Albă FOTO: Inquam Foto

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat  definitiv la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că a primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi, pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

O condamnare de trei ani de închisoare a primit şi Marian Căpăţână, cel care a avut un rol deosebit de important în întregul mecanism, practic intermediind acordarea sumelor de bani.

Curtea de Apel Constanţa a păstrat, prin această decizie, soluţia Tribunalului Constanţa.  Mircea Băsescu va fi ridicat de poliţişti de la domiciliul său din Constanţa şi va fi dus la Penitenciarul Poarta Albă.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, a avut o primă reacţie, declarând pentru Adevărul: „Este o decizie justă, una normală. Probabil vom avea unele obiecţii legate de restituirea banilor, dar deocamdată nu am văzut minuta şedinţei, nu ştim despre ce e vorba, doar din ce a apărut în presă. Dacă vor fi aspecte de acest gen vom folosi o cale de atac“, a spus Abraham, adăugând că sentinţa pronunţată dovedeşte că „probele sunt valide“ şi că „există imparţialitate“.

Tribunalul Constanţa îl condamnase pe Mircea Băsescu tot la patru ani de închisoare pe 8 ianuarie a.c., fiind acuzat că primit suma de 250.000 euro de la băiatul lui Sandu Anghel cunoscut drept Bercea Mondial, Florin Anghel. Totul s-a derulat prin intermediul lui Marian Căpăţână, om de afaceri cunoscut lui Mircea Băsescu, dar şi familiei Anghel, Căpăţână fiind originar din zona Drăgăneşti. Scopul final ar fi fost ca familia Băsescu să intervină pe lângă magistraţi şi astfel să se obţină o soluţie favorabilă, o pedeapsă mai mică sau chiar eliberarea din închisoare, pentru Sandu Anghel, capul familiei de romi din Drăgăneşti, condamnat pentru că şi-a înjunghiat, într-un bar din Drăgăneşti, un nepot, şi aflat la acel moment în închisoare.

Pe de altă parte, cu privire la celălalt proces, în care membrii familiei Anghel au fost condamnaţi, în toamna trecută, la ani grei de închisoare pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, Abraham a menţionat că s-a obţinut deja o mică victorie prin strămutarea procesului de la Constanţa la Bucureşti şi că speră că lucrurile vor decurge bine în continuare, procesul fiind în faza de apel. „Războiul nu s-a terminat. Am obţinut şi o victorie mică“, a spus Abraham. 

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a primit în octombrie 2015 cea mai mare pedeapsă, de 12 ani, 11 luni şi 20 de zile de închisoare; Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, 4 ani şi 6 luni de închisoare; soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, 3 ani şi 9 luni închisoare; Izaura Anghel, soţia lui Marius Constantin, 4 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare; Grinică Ion Anghel, băiatul lui Sandu Anghel, care este minor, a fost condamnat la o măsură educativă sub supraveghere pe o perioadă de 6 luni. Ei au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA Constanţa.

CITIŢI ŞI: Toate păcatele lui Bercea Mondialu’. Cum a ajuns un interlop din Olt să facă avere, să aibă la mână politicieni şi să provoace scandalul cu familia Băsescu

Familia lui „Bercea Mondial“, ani grei de închisoare pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Sentinţa poate fi atacată cu recurs

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite