Liderul Sindicatului ALRO, mort la Predeal. Ioan Popa se afla la o întâlnire a Federației Solidaritatea Metal

0
Publicat:

Liderul Sindicatului Liber ALRO Ioan Popa a murit. Sindicalistul se afla la Predeal, la o întâlnire alături de colegii din alte sindicate. Popa, care avea 70 ani, a fost găsit mort în camera de hotel.

Liderulșl de sindicat Ioan Popa a fost găsit fără viață în camera de hotel FOTO: FB/Ioan Popa
Liderulșl de sindicat Ioan Popa a fost găsit fără viață în camera de hotel FOTO: FB/Ioan Popa

Liderul de sindicat Ioan Popa se afla la lucrările Federației Solidaritatea Metal, afiliată la Cartel ALFA, din care făcea parte și Sindicatul Liber ALRO.

Conform anumitor informații, Popa nu s-ar fi simțit foarte bine încă din cursul zilei de marți, 5 decembrie 2023.

Miercuri, 6 decembrie 2023, în schimb, nu a mai ieșit din cameră și nici nu ar fi răspuns la telefon, moment în care colegii au mers să vadă ce se întâmplă, descoperindu-l fără viață.

Evenimentul a fost anunțat la 112, însă pentru Ioan Popa nu s-a mai putut face nimic.

Ioan Popa avea 70 ani și conducea Sindicatul Liber ALRO, unul dintre sindicatele reprezentative din combinatul de producere a aluminiului de la Slatina, de foarte mulți ani. 

Ultima acțiune de amploare a sindicatului a fost anul trecut, odată cu închiderea mai multor hale de electroliză din ALRO, ca urmare a creșterii foarte mari a prețului energiei electrice.

Atunci sindicaliștii din ALRO s-au solidarizat și au cerut sprijin din partea statului astfel încât fabrica să poată să producă în continuare aluminiu și să nu fie obligată să-și închidă porțile. 

Ioan Popa a făcut parte și din mai multe partide politice, ocupând inclusiv funcția de viceprimar al municipiului Slatina (din partea PD), pentru câteva luni, în anul 2006, atunci când la conducerea primăriei se afla Darius Vâlcov, ales pe listele Partidului Democrat. 

La ultimele alegeri locale, în campania electorală Ioan Popa a susținut candidatul Partidului Național Liberal, însă a părăsit partidul la scurtă vreme după ce candidatul susținut a fost scos din cursă. 

Liderul de sindicat Ioan Popa a mai fost de asemenea consilier municipal în cadrul Consiliului Local Slatina, dar și consilier județean în cadrul CJ Olt. 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite