Liceenii din Olt strâng bani pentru o elevă operată pe creier. „Scria foarte greu și începea să-i tremure mâna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de liceeni din Olt au demarat o serie de acțiuni prin intermediul cărora strâng bani pentru a ajuta o colegă din clasa a XII-a să se recupereze după o operație grea.

Andreea a fost operată, urmează perioada de recuperare FOTO: Facebook
Andreea a fost operată, urmează perioada de recuperare FOTO: Facebook

Povestea de supraviețuitoare a Andreei Bizera, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „A.I. Cuza” Corabia, județul Olt, a început după revenirea din vacanța de iarnă. Adolescenta a observat că nu-și mai poate controla foarte bine mâna dreaptă. „Scria foarte greu și începea să-i tremure mâna”, a povestit diriginta fetei, pentru „Adevărul”.

Lucrurile s-au petrecut extrem de repede, a urmat un control la neurolog, de unde a fost trimisă la Spitalul Județean din Slatina, iar de aici i s-au indicat investigații suplimentare. În câteva zile a aflat că are o tumoră pe creier care trebuie operată.

A început o luptă contra-cronometru, familiei fetei indicându-i-se două variante, având de ales între intervenția într-un spital de stat sau unul privat. Pentru că nu au reușit să strângă rapid o sumă cu patru zerouri, în euro, adolescenta a fost operată la un spital de stat, cu șase zile în urmă, iar acum urmează recuperarea.

„Au fost extraordinari! Au făcut tot ce au putut”

Primii i-au sărit în ajutor colegii de clasă, impresionați de faptul că Andreea trebuie să înfrunte un diagnostic destul de rar, întâlnit, de obicei, la persoanele mai în vârstă. A fost nevoie să doneze sânge, și au făcut-o, organizându-se exemplar pentru deplasarea la Slatina, la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine.

Ei au demarat, în același timp, o strângere de fonduri care să-i ofere colegei lor, pe care o așteaptă, în vară, examenul de Bacalaureat, o recuperare adecvată, fără să fie nevoită să-și pună problema cum familia sa va putea suporta costurile.

Entuziasmul colegilor de clasă i-a cuprins însă în scurt timp și pe alți elevi ai școlii, iar prin intermediul Consiliului Elevilor, și pe liceenii din alte școli. „Au fost extraordinari, au făcut tot ce au putut!”, a adăugat diriginta clasei a XII-a D.

Tombolă cu premii tentante și turneu de fotbal la Caracal și Drăgănești-Olt

Alte două licee din județ li s-au alăturat liceenilor de la „A.I. Cuza” Corabia. Astfel, la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Slatina se organizează o tombolă cu premii deosebit de tentante, de la pantofi sport de marcă și până la abonament la sală, ședințe la masaj, o săptămână de mâncare gratis la un fast-food cunoscut, o masă la restaurant etc. Extragerea premiilor va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, pe 27 ianuarie 2023, la Sala Polivalentă din Caracal. Biletul pentru tombolă costă 10 lei, iar liceenii sunt încurajați să-și sporească șansele de câștig cumpărând mai multe bilete.

Afișul evenimentului de la Corabia SURSA Consiliul Județean al Elevilor Olt
Afișul evenimentului de la Corabia SURSA Consiliul Județean al Elevilor Olt

Elevii Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgănești-Olt au organizat, la rândul lor, un turneu de fotbal, înscrierile fiind deschise până în 25 ianuarie, jocurile fiind programate în perioada 26 ianuarie - 3 februarie 2023. „Pe lângă asta, în perioada 25-27.01.2023 se vor face donații într-o urnă specială, care va trece din clasă în clasă”, au mai anunțat elevii.

Liceenii au făcut public și contul în care se pot face donații pentru a ajuta la recuperarea Andreei: IBAN RO22BTRLRONCRT0622168901, titular ANDREEA-LUCIANA BIZERA.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite