La Slatina a început procesul “şoferiţei-cascador”. Simona Lixăndroiu: “Recunosc faptele de care sunt acuzată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Lixăndroiu
Simona Lixăndroiu

Procesul accidentului mortal produs de o tânără de 20 de ani în urmă cu nouă luni, soldat cu moartea a doi prieteni ai acesteia, a debutat în forţă la Judecătoria Slatina luni – 16 februarie. Inculpata şi-a recunoscut faptele în instanţă. În luna aprilie 2014, tânăra a provocat un accident de circulaţie ca-n filme, după ce a plonjat cu maşina în râul Olt de pe barajul din zona staţiei de epurare Slatina.

Simona Lixăndroiu, autoarea accidentului mortal menţionat, s-a prezentat la primul termen însoţită de către mama ei. Sfătuită de avocat, tânăra de 20 de ani şi-a recunoscut faptele de care este acuzată în acest dosar, respectiv ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Aceasta speră ca judecătorul cauzei, Paulică Dumitrescu, să ţină cont de acest lucru şi să dispună o pedeapsă circumstanţieră.

“Am decis să mergem pe procedura simplificată deoarece legea permite acest lucru. Am stabilit de comun acord că va fi cea mai bună variantă pentru ea, vom vedea în continuare ce va decide instanţa. Clienta mea îşi regretă fapta. Am avut o solicitare pentru Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Olt, se fac înscrisuri în circumstanţiere, adică un ofiţer de la Serviciul de Probaţiune poartă anumite discuţii cu clienta mea, se face un referat de evaluare pentru a vedea dacă aceasta s-a reintegrat după săvârşirea faptei”, a precizat avocatul Claudiu Brenciu.

La rândul său, tânăra a rugat instanţa să o condamne la prestarea de ore suplimentare în folosul obştei.

“Îmi recunosc faptele de care sunt acuzată. Nu contest probele administrate în cauză în faza de urmărire penală şi sunt de acord să prestez ore de muncă în folosul comunităţii dacă voi fi găsită vinovată”, a declarat inculpata.

Reamintim că tânăra este acuzată de faptul că, în noaptea de 25/26 aprilie 2014, a condus fără să deţină permis de conducere un autoturism pe digul râului Olt, în apropierea barajului din comuna Slătioara, lângă Staţia de Epurare Slatina, unde, la un moment dat, a plonjat cu maşina în râu. Doi tineri care se aflau cu ea în maşină la momentul cu pricina, respectiv prietenul fetei, Cristi Ionuţ Nastasie (19 ani) şi Cristi Andrei Marinescu (17 ani), au murit înecaţi, ultimul fiind găsit şi scos din apele Oltului de scafandri după nouă ore de căutări. Fata a fost singura care a reuşit să iasă în mod miraculos din maşină şi să ajungă la mal, dând apoi alarma prin intermediul unui trecător care a sunat la numărul “112”. Iniţial, imediat după producerea accidentului, Judecătoria Slatina a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tinerei, dar aceasta a făcut contestaţie la Tribunalul Olt, iar magistraţii de aici au decis eliberarea sub control judiciar. 

Vă mai recomandăm, pe aceeaşi temă:

VIDEO  Tânăra care a provocat plonjonul mortal cu maşina în râul Olt, cercetată în libertate

FOTO-VIDEO  Plonjon mortal cu maşina în râul Olt: cadavrele a doi tineri au fost scoase din apă. Tânăra de la volan nu avea permis de conducere

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite