Jandarmeriţa pasionată de alergare se alătură cauzei profesorului Mihail Giuran, de donare de incubatoare pentru prematuri: „Putem să renunţăm la o pizza? Putem!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţionată de gestul fostului deţinut politic Mihail Giuran care şi-a donat economiile în scopul achiziţionării a două incubatoare, Simona Floricel, jandarm de profesie, membră a grupului Slatina Running, a demarat o campanie de susţinere financiară a profesorului care şi-a propus să mai cumpere un incubator pentru Maternitatea Slatina.

Simona Floricel (39 ani), din Slatina, membră a grupului Slatina Running, este multiplu medaliată la concursurile de alergare organizate în ţară, în mai puţin de o lună câştigând, alături de colegii slătineni, mai multe medalii de aur şi argint la trei competiţii de anvergură: X2 Race, Corcova Trail şi Maratonul Olteniei. Tot alături de colegi şi-a propus să câştige însă o altă cursă, anume cea pentru achiziţia unui nou incubator pentru nou-născuţii din Slatina, venind astfel în sprijinul fostului deţinut politic, prof. Mihail Giuran, cel care prin gestul de a-şi dona economiile în scopul achiziţionării a două incubatoare performante, în valoare totală de 21.000 euro, a uimit o ţară întreagă.

„Gestul domnului Giuran este unul extrem-extrem de delicat, m-a impresionat profund, este incredibil ce a reuşit să facă şi m-a făcut să mă întreb de ce noi n-am putea să-i urmăm exemplul. Dânsul s-a gândit pur şi simplu la viitor, la viitorul nostru, prin copii, aşa că sunt convinsă că-l putem ajuta, pentru că în demersul meu m-am gândit în primul rând la dânsul, m-am gândit ca banii pe care reuşim să-i strângem să se adauge sumei pe care dumnealui vrea s-o strângă pentru un nou incubator. Şi cred că iniţiativei Slatina Running i se vor alătura şi alţii. Am avut până acum sume mici, dar şi 100 de lei, din partea unui coleg. Am reuşit să strângem 600 de lei, însă aş vrea să cred că suntem de-abia la început“, a declarat Simona Floricel, cea care, pe 3 septembrie, posta pe pagina de Facebook Slatina Running: 

image

Simona Floricel aleargă în competiţii de 3 ani FOTO pagina de Facebook Slatina Running

„Putem sa renuntam la o pizza? Sau la o doza de suc? Sau poate la o noua pereche de cercei? Putem!
Dar NU putem sa ramanem indiferenti la sansa la viata si sanatate a bebelusilor.
Speram ca maine sa incepem sa contribuim la strangerea fondurilor necesare achizitionarii celui de-al treilea incubator, dupa ce doua au fost donate de dl prof. Giuran.
Mesajul se adreseaza tuturor slatinenilor, nu doar persoanelor care vor veni la alergare maine dimineata, la ora 08:00, la Podul Olt, intrarea in parcarea Clubului Nautic. Vor fi liste si pentru cine se ofera sa solicite ajutor prietenilor sau angajatorilor“.

Au alergat şi pentru Violeta Vlad

Membrii grupului Slatina Running, slătineni de toate vârstele,  se alătură pentru a doua oară unei iniţiative caritabile, după ce, la începutul verii, au alergat în cadrul acţiunii „Sprint pentru Violeta“, acţiune organizată de Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina pentru eleva şcolii, Violeta Vlad, adolescenta care trece printr-o grea încercare, în această perioadă aflându-se la tratament în Italia.

De data aceasta îi invită pe toţi slătinenii, dar nu numai, în fiecare seară de miercuri, la Pădurea Strehareţ, sau în fiecare dimineaţă de duminică, la Podul Olt, să li se alăture. „Vin şi oameni care nu aleargă neapărat, pentru că antrenamente în adevăratul sens al cuvântului se fac individual. Membrii grupului Slatina Running sunt oameni cu suflet, oameni care au trecut prin experienţe de tot felul, oameni care ştiu ce înseamnă suferinţa, încercările, să te poţi baza pe echipă. Ne-am strâns şi 22 de persoane la aceste întâlniri“, a declarat Simona Floricel, care de 3 ani participă la concursuri, însă de alergat aleargă de 8-10 ani, grupul Slatina Running constituindu-se în urmă cu aproape 3 ani.

CITIŢI ŞI: VIDEO Mobilizare impresionantă pentru Violeta, fata bolnavă de cancer. Aproape 400 de slătineni au alergat şi mult mai mulţi au făcut donaţii

VIDEO Viaţa de coşmar a fostului deţinut politic care a donat 21.000 de euro: „Un om s-a prăbuşit şi a murit lângă mine. M-am aşezat pe el“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite