Hoţi de energie electrică, “curentaţi” de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele dibuite de jandarmi că furau energie electrică foloseau improvizaţii... (Foto: Arhivă)
Persoanele dibuite de jandarmi că furau energie electrică foloseau improvizaţii... (Foto: Arhivă)

Patru persoane din comuna Ipoteşti, judeţul Olt, riscă până la cinci ani închisoare după ce au fost depistaţi că erau branşaţi ilegal la reţeaua de alimentare cu energie electrică a localităţii. Cei în cauză foloseau o serie de improvizaţii care le puteau pune în pericol viaţa.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt au depistat, marţi – 26 februarie, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanţilor CEZ România, patru persoane  pe raza comunei anterior menţionate, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 69 de ani, care sustrăgeau energie electrică.

“Cele patru persoane sunt cercetatate pentru săvârşirea infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 208 din Codul Penal, coroborat cu art. 92, alin. 2 din Legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale. Mai exact, cei în cauză au fost depistaţi sustrăgând energie electrică prin folosirea unor instalaţii clandestine de ocolire a aparatelor de măsurat energia electrică, aceastea fiind racordate ilegal la reţeaua de alimentare prin intermediul unor conductori electrici”, a declarat maior Emanuel Botan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Dosarele cu actele de constatare ale faptelor au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru continuarea cercetărilor. Cei în cauză riscă până la cinci ani închisoare.

De menţionat că, de la începutul anului şi până în prezent, efectivele Jandarmeriei Olt au depistat în total 40 de persoane ce sustrăgeau energie electrică folosindu-se de instalaţii improvizate/artizanale conectate direct la reţeaua stradală de distribuţie. În acest sens trebuie făcută precizarea că, pe tot parcursul anului trecut, jandarmii au dibuit 48 de persoane branşate ilegal la reţeaua de curent electric. Persoanele respective au fost depistate pe raza localităţilor: Slatina, Caracal, Balş, Drăgăneşti-Olt, Fărcaşele, Ipoteşti, Iancu Jianu şi Dobrosloveni.                     

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite