FOTO VIDEO  Soţ şi soţie, morţi în urma coliziunii dintre un tren şi o maşină la Piatra-Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impactul violent a avut loc pe raza satului Enoşeşti de lângă oraşul Piatra-Olt
Impactul violent a avut loc pe raza satului Enoşeşti de lângă oraşul Piatra-Olt

Două persoane, soţ şi soţie, şi-au pierdut viaţa, în această dimineaţă, în urma producerii unui accident feroviar pe raza satului Enoşeşti de lângă oraşul Piatra-Olt. Tragedia a avut loc la trecerea de nivel cu calea ferată, unde autoturismul în care se aflau cei doi soţi a fost surprins în plin de un tren InterRegio. Impactul a fost violent, cele două persoane din maşină fiind extrase dintre fiarele contorsionate doar cu ajutorul pompierilor.

Tragedia a avut loc la primele ore ale zilei, respectiv undeva în jurul orelor 06.00 dimineaţa. Un tren InterRegio nr. 1880, care circula pe direcţia Craiova – Piatra Olt – Piteşti – Bucureşti, a izbit în plin un autoturism marca Dacia Nova înmatriculat TR-03-RIT la o trecere de nivel cu calea ferată, în dreptul satului Enoşeşti de lângă oraşul Piatra-Olt, judeţul Olt. În urma coliziunii, cele două persoane aflate în interiorul maşinii, soţ şi soţie – el, Ilie C., în vârstă de 63 ani, iar ea, Elena C. - 54 de ani, au decedat pe loc.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, se pare că accidentul s-a produs pe fondul nerespectării de către conducătorul auto a semnalelor acustice şi luminoase la trecerea cu calea ferată.

"În urma impactului trenului cu autoturismul, acesta din urmă a fost împins pe şinele de calea ferată aproape 300 de metri, iar două persoane care se aflau în interiorul maşinii, din Turnu Măgurele, au decedat”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt.

La faţa locului au fost prezent efective ale ISU Olt - cu o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială de stingere dotată cu accesorii pentru descarcerare, ale Ambulanţei Olt şi Poliţiei. Cadavrele victimelor au putut fi extrase dintre fiarele contorsionate ale autoturismului cu care circulau doar cu ajutorul accesoriilor din dotarea pompierilor. Circulaţia feroviară în zonă a fost blocată în zonă.

Dan Stana, director al sucursalei de Transport Feroviar de Călători Craiova, prezent şi el la faţa locului, a precizat că, în trenul InterRegio implicat în accident, se aflau 14 călători, aceştia fiind preluaţi ulterior din Gara Piatra-Olt de către o altă garnitură InterRegio ce circula pe aceeaşi rută cu cel rămas blocat la Enoşeşti. 

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele producerii accidentului.

Mai puteţi citi:

Accident feroviar la Vişina: maşină târâtă 50 metri de un tren

Şase tineri răniţi într-un accident la Caracal

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri