VIDEO  Jandarmii de la Olt, în razie după pescarii braconieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii olteni au depistat pe râul Olt mai multe setci "abandonate" de braconieri (FOTO: Mugurel Manea)
Jandarmii olteni au depistat pe râul Olt mai multe setci "abandonate" de braconieri (FOTO: Mugurel Manea)

Efective ale Jandarmeriei Olt au derulat, vineri – 29 mai, o acţiune pe râul Olt având ca obiectiv combaterea braconajului piscicol. Pentru ca lucrurile să aibă o finalitate concretă, jandarmii olteni au avut în vizor o zonă unde au mai fost depistate situaţii de braconaj în perioade interzise de lege. În timpul acţiunii, jandarmii nu au depistat niciun braconier, dar au dat peste plase de peşte lăsate “în aşteptare” pe râul Olt.

Acţiunea jandarmilor a fost efectuată pe cursul de apă al râului din zona barajului Ipoteşti, în acest sens fiind angrenate două echipaje dotate cu bărci pneumatice cu motor. Deşi nu au reuşit să descopere “la treabă” niciun braconier - de această dată, oamenii legii au dat, totuşi, peste uneltele de pescuit ale unora dintre ei, unelte care au fost extrase din râu unde se aflau “în aşteptare”, şi le-au confiscat.

“Astăzi am executat o acţiune în zona lacurilor de acumulare Ipoteşti şi Drăgăneşti-Olt pentru combaterea braconajului piscicol, prilej cu care am descoperit pe râul Olt mai multe plase monofilament interzise de lege. Ustensile folosite la pescuit le-am confisca. Menţionăm că în această perioadă este prohibiţie”, a declarat lt.col. Emanuel Botan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Jandarmii au întocmit proces verbal de constatare, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele de poliţie.

Menţionăm că, de la începutul anului şi până în prezent, pe timpul executării de către jandarmi a misiunilor specifice în scopul prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, efectivele Jandarmeriei Olt au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale, au constatat 41 infracţiuni la regimul piscicol săvârşite de către 36 autori şi, totodată, au confiscat şi predat organelor competente peste 2,7 kilometri metri de plase de diferite tipuri interzise de lege, precum şi nouă alte unelte folosite la pescuit. În toate cazurile privind infracţiunile constatate, documentele întocmite de jandarmi şi obiectele ridicate au fost înaintate organelor de urmărire penală competente pentru continuarea cercetărilor.
 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite