FOTO VIDEO  Salonul Naţional de Artă Fotografică “Etnografica“ Slatina 2015 şi-a premiat câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Slatina a găzduit, joi – 22 ianuarie, cea de-a cincea ediţie a Salonului Naţional de Artă Fotografică “Etnografica“, manifestare culturală care a prins tot mai mult de la un an, la celălalt, dovadă fiind numărul tot mai mare de fotografi participanţi din toată ţara. Evenimentul s-a derulat în foaierul Centrului Cultural “Eugen Ionescu“ din municipiu. Lucrările participante la concurs pot fi admirate timp de trei săptămâni.

Iubitorii fotografiei sunt aşteptaţi să se delecteze cu lucrări de excepţie ale participanţilor la ediţia din acest an a Salonului Naţional de Artă Fotografică “Etnografica“, derulat la iniţiativa Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt din cadrul Consiliului Judeţean Olt. La evenimentul de joi au fost prezenţi fotografi profesionişti şi fotografi autori de lucrări acceptate în concurs originari din Craiova, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea etc. Iar aceştia nu au fost singurii, lor alăturându-li-se şi simpli iubitori ai fotografiei din Slatina.

Pentru prima dată de la organizarea competiţiei, la festivitatea de joi au fost prezenţi şi câştigătorii ediţiei din acest an, originari din oraşele Târgu Mureş, Reşiţa, Braşov, Oradea. Pentru că, demn de menţionat, după ce au observat că persoanele premiate în concurs nu se prezentau pentru a intra în posesia premiilor, evenimentul derulându-se, prin urmare, fără protagonişti, organizatorii “Etnografica” au umblat la regulament şi au introdus menţiunea că premianţii ce nu se vor prezenta la vernisaj din acest an nu vor mai primi decât diploma şi medalia, fără premiul în bani. Tot organizatorii au sărit în ajutorul participanţilor ce vor fi pe viitor premiaţi în concurs şi vor asigura financiar o parte din contravaloarea deplasării la Slatina pentru ridicarea premiului.

Premianţii de anul acesta sunt: Doru Csibi Gellert (Tg. Mureş) – medalia de aur, Flavian Savescu  (Reşiţa) – argint, şi, respectiv, Adela Lia Rusu (Oradea) – bronz. Au fost acordate şi două menţiuni.

“Am ajuns la cea de-a cincea ediţie, lucru care nu poate decât să ne bucure. Mulţumim pentru acest lucru celor care ne-au ajutat să ajungem până aici, şi mă refer deopotrivă la participanţii la concurs, al căror număr este în continuă creştere de la un an la celălalt, dar şi Consiliului Judeţean Olt, care ne sprijină financiar. Deja vorbim despre un concurs foarte serios, cu competitori cu experienţă care trimit lucrări din toată ţara, fapt ce nu poate decât să ne bucure şi sperăm să o facă şi în continuare la ediţiile ce vor urma ale Etnografica”, a declarat Valeru Ciurea, referent la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt.

Vernisajul Salonului Naţional de Artă Fotografică “Etnografica“ de la Slatina a cuprins şi două surprize pentru cei prezenţi - două prestaţii oferite “live” de doi puşti, Andreea Denisa Popescu şi Cristian Rizea -, care au cântat şi, respectiv, au jucat căluşul pentru auditoriu, efortul fiindu-le răsplătit cu aplauze.

Una peste alta, la ediţia din acest an a Salonului Naţional de Artă Fotografică “Etnografica“ au participat 395 de lucrări/fotografii, dintre care doar 40 au fost acceptate, acestea putând fi admirate în foaierul Centrului Cultural “Eugen Ionescu“ din Slatina în următoarele trei săptămâni. Ulterior, expoziţia va merge la Rm. Vâlcea.
 

Vă mai recomandăm:

FOTOGALERIE  Expoziţie fotografică dedicată zonei etnografice la Slatina

FOTO  Defilare de epocă la Slatina în memoria lui Mihai Eminescu

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite