FOTO-VIDEO  Primul „Flashmob” din istoria Slatinei: succes deplin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima acţiune tip Flashmob din istoria Slatinei a avut loc pe esplanada din centrul urbei  (FOTO: M. Manea)
Prima acţiune tip Flashmob din istoria Slatinei a avut loc pe esplanada din centrul urbei  (FOTO: M. Manea)

Aproximativ 100 de persoane s-au lăsat angrenate, în seara zilei de sâmbătă - 15 septembrie, în prima acţiune tip FlashMob organizată până acum în municipiul Slatina. Deşi ineditul eveniment a început loc la o oră relativ târzie, respectiv orele 20.00, acţiunea s-a bucurat de succes, aceasta şi deoarece s-a desfăşurat în centrul oraşului – pe esplanadă. Dovadă a reuşitei nu a stat doar numărul persoanelor care s-au prin

Organizatori ai primei acţiuni tip Flashmob din Slatina, respectiv cei de la clubul de dans MGV (Marea Generaţie Viitoare, n.r.) din localitate, au dorit ca, prin acest eveniment, să transmită un mesaj pe cât de simplu, pe atât de elocvent - “Dansul, un sport pentru toţi”. Iar ideea se pare că a prins din moment ce, în afară de cei aproape 30 de membri ai clubului care au dat startul acţiunii în jurul orelor 20.00, alte aproximativ 80 de persoane au lăsat deoparte jena resimţită de regulă de oricine în faţa noului şi s-au prins în grupul de dansatori stradali.

Indiferent de vârstă – copii, tineri, părinţi sau bunici, cu toţii s-au lăsat atraşi în “vortex”-ul de pe esplanada din centrul Slatinei apărut parcă de nicăieri. Mai greu au fost primele câteva minute, când celor prezenţi nu le venea să creadă că ceea ce vedeau este aievea. Cum, însă, numărul celor care dansau creştea de la minut la minut, a fost doar o problemă de timp până ce tot mai multe persoane să se lase atrase de primul Flashmob slătinean.

Melodii cunoscute pentru toate vârstele

Acţiunea nu a durat mult. După maximum 15 minute, oamenii s-au împrăştiat ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Dar se întâmplase. Pentru că organizatorii au dorit ca acţiunea să atragă cât mai mulţi participanţi s-a optat ca mesajul evenimentului - “Dansul, un sport pentru toţi” – să fie alcătuit dintr-o serie de melodii extrem de cunoscute.

Prima acţiune tip Flashmob din istoria Slatinei a avut loc pe esplanada din centrul oraşului

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Şi aşa a fost: oamenii au recunoscut melodiile încă de la primele acorduri şi au dansat în consecinţă. S-a dansat pe ritmuri de “Macarena” - Los del Rio, “El Meneaito” - Chama, “Cotton Eyed Joe” - Rednex, “Ai Se Eu Te Pego” - Michel Telo, "Chicken Dance", “Follow the Leader” - The Soca Boys, “Lambada” - Kaoma şi Dansul Pinguinului.

FlashMob Slatina - VIDEO 1 (filmare: Mugurel Manea)

“Ne-a fost teamă, trebuie să recunoaştem, că slătinenii care se vor afla pe esplanadă la momentul când am dat startul Flashmob-ului nu îşi vor da seama ce vrem să facem, care este scopul a tot ceea ce se petrece sub ochii lor. Din fericire, s-a dovedit că nu a fost astfel şi slătinenii au prins imediat mesajul. Scopul acţiunii a fost acela de a promova dansul ca sport. Există ideea împământenită că sportul este numai pentru tineri, ceea ce este total greşit. De fapt, nu există o vârstă anume când să te apuci de sport, iar dansul este un fel de sport, numai că adduce cu sine ceva mai mult: graţie, cunoaşterea de sine, admiraţie ş.a. Totul este să îndrăzneşti să faci primul pas, apoi totul vine de la sine”, a declarat Claudia Smarandache, preşedintele clubului MGV Slatina.

FlashMob Slatina - VIDEO 2 (filmare: Mugurel Manea)

Organizatorii acţiunii au precizat că, având în vedere succesul Flashmob-ului de sâmbătă, vor mai pune în scenă astfel de evenimente inopinate. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite