FOTO Cei mai bogaţi aleşi ai Oltului: preşedintele CJ Olt îşi respectă blazonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai bogaţi "aleşi" din judeţul Olt: Paul Stănescu, Teiu Păunescu, Daniel Bărbulescu, Dan Ciocan, Alexandru Stănescu... (de la stg., la dr.)
Cei mai bogaţi "aleşi" din judeţul Olt: Paul Stănescu, Teiu Păunescu, Daniel Bărbulescu, Dan Ciocan, Alexandru Stănescu... (de la stg., la dr.)

Cine a zis că a avea salariu de bugetar este o pierdere de timp înseamnă că a avut o slujbă obişnuită, cu un salariu obişnuit. Nu este însă şi cazul unora din următorii salariaţi ai statului, numiţi “bugetari de lux”, care, din diverse posturi, o duc binemersi. Desigur, unii aveau o situaţie materială excelentă înainte de a deveni bugetari, dar, atunci, oare de ce "s-au transferat" la stat dacă nu pentru… privilegiile ce vin odată cu funcţia ?!

În judeţul Olt, unul dintre cei mai avuţi bugetari este chiar preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu. În vârstă de 55 de ani, acesta se află la cel de-al doilea mandat consecutiv în funcţia amintită, fiind, totodată, şi preşedinte al filialei judeţene a PSD. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere completată în iulie 2012, Stănescu deţine aproximativ 35,5 hectare de teren agricol, două terenuri intravilane şi unul în extravilan, două magazine, o casă şi un apartament pe raza localităţilor Craiova şi Vişina, precum şi un autoturism marca Nubira din 2002. În anul 2011 a încasat din salariul de preşedinte al C.J. Olt suma de 58.000 lei, la care se adaugă venitul anual al soţiei - 21.600 lei, plus 5.140 lei rezultaţi din arenda terenului.

În anul 2011, Paul Stănescu ocupa primul loc într-un top naţional al suprafeţelor de teren deţinute de preşedinţii de consilii judeţene. Potrivit site-ului econtext.ro, cele 35,5 hectare teren deţinute pe atunci făceau din Stănescu cel mai bogat preşedinte de consiliu judeţean din ţară la acest capitol. De asemenea, conform aceleiaşi surse, Paul Stănescu ocupa în 2011 un loc fruntaş şi în topul privind numărul imobilelor deţinute de preşedinţii de consilii judeţene din ţară.

Fratele îi suflă în ceafă “prezidentului” C.J. Olt

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt este însă concurat îndeaproape de către nimeni altul decât chiar unul dintre fraţii acestuia. Alexandru Stănescu, mai mic cu patru ani decât Stănescu Sr.,  a fost ales deputat PSD/USL pe Colegiul 7 după ce a fost ajutat de fratele său ca să ajungă pe “lista albă” a candidaţilor pentru Parlament în decembrie 2012. Pe numele lui “Stănescu jr.” figurează şapte terenuri agricole, o casă de 190 metri pătraţi şi un autoturism marca Toyota Auris.

Totodată, ca orice român, el are datorii cifrate la 40.000 lei şi încă 36.000 de euro, şi a acordat un împrumut în nume personal în valoare de 250.000 lei firmei TO-Mak Grup unde este acţionar. Alexandru Stănescu mai deţine 50% din SC Benzolt Strong şi 42,8% din SC Agromec SRL Bucinişu. Declaraţia sa de avere menţionează un venit anual de 15.800 lei ca administrator la Agromec Bucinişu, la care se adaugă 16.000 lei din activităţi agricole, respectiv 23.000 lei - salariul anual al soţiei care este profesor.

Dan Ciocan, un parlamentar cu BAC la 50 de ani

Numele fraţilor “Ciocan” din comuna Rotunda este arhicunoscut în judeţul Olt şi în ţară, aceştia intrând în atenţia presei şi nu numai sub apelativul de “regi ai asfaltului” şi abonaţi la lucrări derulate pe bani publici. Firma cu care aceştia au dat cele mai mari şi mai multe lovituri este SC T Dancor Romconstruct SRL, care “a câştigat” la foc automat licitaţii pentru diverse lucrări în domeniu în judeţ.

Unul dintre fraţii Ciocan, respectiv Dan Ciocan (52 de ani), a ales calea politicii şi, între 2008-2012, a fost consilier judeţean din partea PSD. Ulterior, din decembrie anul trecut, Dan Ciocan, fost miliţian până în 2001, a ajuns deputat pe Colegiul 5 - Caracal. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Dan Ciocan deţine 29 hectare de teren agricol, un apartament şi… o Dacie, pe care, desigur, nu a mai condus-o de ani de zile în schimbul unor limuzine mai acătării. Ca administrator la una dintre firmele fratelui său, Dan Ciocan a declarat în 2011 un venit anual de 27.000 lei, la care s-au adăugat: pensia anuală de la Ministerul de Interne - 14.500 lei, indemnizaţia de consilier judeţean de dinainte să ajungă parlamentar - 9.500 lei, plus 52.000 lei subvenţii pentru animale de la APIA. Să mai menţionăm că a promovat examenul de bacalaureat abia în anul 2010.

Teiu Păunescu, parlamentarul cu avere de moşier

Membru PPDD, Teiu Păunescu, fost consilier judeţean, a reprezentat una dintre surprizele anului trecut la alegerile parlamentare, fiind ales senator din partea “partidului mov”. Acesta este proprietarul unui veritabil imperiu imobiliar şi nu numai, ce cuprinde, în afară de numeroase terenuri şi imobile, precum şi o serie de firme. Potrivit declaraţiei sale de avere completate anul trecut, Teiu Păunescu deţine peste 170 de hectare de teren agricol pe care le-a cumpărat în perioada 2000-2011.

Acesta mai posedă o vilă şi un apartament în municipiul Slatina, dar, tot pe numele său, mai figurează trei autoturisme Logan şi… un tractor. De asemenea, este proprietarul unui teren în intravilan (0,25 ha) şi unul agricol (3,22 ha) – ambele moştenite, precum şi un cont la o bancă de 40.000 lei. Senatorul PPDD este acţionar la cinci firme, valoarea totală la zi a acţiunilor ridicându-se la aproape 200.000 lei. El mai deţine 51% din SC Teal Pan SRL Slatina, 66,7% din SC MES SA Slatina, 22,2% din SC Agromec Găneasa SA, 84,9% din SC Aluminiu SA Slatina, 61,1% din SC Mulino SRL.

De asemenea, conform declaraţiei sale de interese, Teiu Păunescu are calitatea de administrator la nouă firme - SC MES SA Slatina, SC MES Aluminiu SA Slatina, SC MES Sem SRL Slatina, SC Teal Pan SRL Slatina, SC Agromec Găneasa SA, SC Luc Prod Ex SRL Slatina, SC Mulino SRL Slatina, SC Oltina SA Slatina şi SC MESOLT Electrica SRL Brebeni.

Daniel Bărbulescu, din partid în partid pentru binele personal

La cei 31 de ani, Daniel Bărbulescu poate da oricând lecţii despre ce înseamnă să faci politică în România. A intrat în acest domeniu undeva prin anul 2000 în PSDR, un partiduleţ care a fuzionat, în 2001, cu PDSR, formând PSD-ul de azi. A fost membru al acestui partid până în iunie 2008, când, în plină campanie electorală şi cu nici două săptămâni înainte de alegerile locale, acesta a abandonat PSD pe listele căruia urma să candideze de pe prima poziţia la Camera Deputaţilor, pentru a trece la PDL, partidul pe care îl hulise până atunci cu orice ocazie. De pe listele “partidului portocaliu”, el a ajuns consilier local la Slatina, apoi - deputat, câteva luni mai târziu.

În vara anului trecut, tot cu puţin timp înainte de alegerile locale, Daniel Bărbulescu a plecat brusc din PDL pentru a se întoarce de unde plecase, adică la PSD. Mutarea a surprins deoarece era candidatul PDL la Consiliul Judeţean Olt în vara 2012, plus că îndeplinea şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Slatina al aceluiaşi partidului şi, totodată, pe cea de prim-vicepreşedinte al PDL Olt. De pe listele “noului” partid, Daniel Bărbulescu a câştigat un nou mandat de deputat pe Colegiul 2.

De profesie avocat, acesta are 31 de ani şi o declaraţie de avere ce ar face să plesnească de invidie orice alt parlamentar cu state mai vechi în politică. El deţine câte un teren agricol în judeţele Olt şi Vâlcea, un teren intravilan în Slatina şi un apartament, un spaţiu comercial şi o vilă de 200 mp tot în Slatina, dar şi un post de televiziune - prin intermediul soţiei. De asemenea, mai posedă trei autoturisme - Daewoo Matiz, Volkswagen Passat şi un Ford Focus. Indemnizaţia de parlamentar i-a adus, în anul 2011, o sumă de 50.700 lei.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite