FOTO Bercea Mondialu’, obligat să-şi demoleze un nou imobil ilegal din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’, mai pierde o casă ridicată ilegal şi deţinută prin interpuşi în municipiul Slatina. Interlopul, aflat după gratii din februarie 2011, "a pierdut" la Tribunalul Covasna o a treia casă construită ilegal în oraşul menţionat. Instanţa i-a acordat Mondialului 60 de zile pentru a-şi demola singur imobilul ridicat lângă magazinul Profi din centrul urbei. În caz contrar, primăria va interveni cu propriile utilaje.

Primăria Slatina se judeca cu Bercea din anul 2008 pentru clădirea cu un etaj ridicată pe strada Ecaterina Teodoroiu, lângă supermarketul Profi, adică în centrul municipiului. Iniţial, procesul s-a judecat la Judecătoria Slatina, dar avocaţii interlopului au cerut strămutarea, ajungând tocmai la Judecătoria Sf. Gheorghe. Chiar şi-aşa, Bercea a pierdut pe fond, primind un termen de graţie de 60 de zile pentru a-şi demola singur imobilul. Avocaţii săi au făcut însă recurs la Tribunalul Covasna, ai cărei judecători au decis, marţi – 19 martie, să menţină prima sentinţă, respingând ca nefondată tentativa avocaţilor interlopului.

„Din fericire, judecătorii au înţeles că noi aveam dreptate şi că acel imobil este ilegal construit, aşa că a respins recursul, decizia fiind definitivă şi irevocabilă. Acum, el (Bercea Mondialu’, n.a.) are termen 60 de zile să îşi demoleze singur imobilul, altfel o vom face noi. Am mai făcut acest lucru şi ştie că nu vom sta pe gânduri să punem în aplicare verdictul, dacă va fi cazul”, a declarat edilul Slatinei, Minel Prina.

Bercea deţine încă mai multe imobile în capitala judeţului, dar şi în oraşul natal Drăgăneşti-Olt, majoritatea aflându-se pe numele unor intermediari. Interpuşii trăiesc la limita sărăciei fără să poată face dovada banilor cu care au fost ridicate casele.

Interpus condamnat la închisoare

Clădirea de pe strada Ecaterina Teodoroiu ce urmează a dispărea din peisajul Slatina a avut ca prim proprietar pe soţia lui Bercea, Fănica Anghel, care a vândut imobilul unui cetăţean din Drăgăneşti în martie 2008, Nicolae Budan. Primăria Slatina l-a amendat pe acesta în acelaşi an cu 100.000 de lei pentru că a permis executarea unor lucrări fără a avea autorizaţie de construire, dar a dispus şi sistarea lucrărilor şi desfiinţarea construcţiei executate ilegal.

Sfătuit fiind de Bercea, adevăratul proprietar nu a ţinut cont de sancţiunile municipalităţii şi a continuat lucrările la construcţia pe care a şi terminat-o într-un timp record. Acesta a vândut apoi imobilul ridicat “în stilul Bercea” unui prieten tot din Drăgăneşti, Marius Constantin, în baza unor certificate false de cadastru. Actele de vânzare-cumpărare au fost făcute de către un notar din Braşov pentru că cei autohtoni ştiau deja cine era interlopul şi cum lucrează acesta. Bercea a cerut şi a obţinut strămutarea procesului motivând că judecătorii din Slatina pot fi influenţaţi de fostul edil al Slatinei.

Primăria slătineană a mers însă mai departe şi a formulat plângere penală împotriva lui Budan pentru fals şi uz de fals, iar Judecătoria Slatina, prin sentinţa nr. 837 din 29 octombrie 2009, l-a condamnat pe acesta la un an închisoare cu suspendare.

Bercea, „colector” de sentinţe

Interlopul nu se află la prima experienţă de a fi silit să-şi dărâme singur un imobil pentru care a plătit sume importante. Clădirea despre care instanţa Tribunalului Covasna a decis că a fost ridicată ilegal în Slatina este a treia de care Bercea se desparte „în termeni violenţi”. Prima casă pierdută în acest mod a fost construită pe strada Piteşti, nr. 110-112, la marginea oraşului, şi a fost demolată cu buldoexcavatoarele de primărie în decembrie 2011.

O  jumătate de an mai târziu, respectiv în iulie 2012, Bercea a mai pierdut în instanţă un alt imobil amplasat la doar câteva zeci de metri de clădirea pe care primăria tocmai i-o demolase cu câteva luni înainte, respectiv strada Piteşti, nr. 187. De data aceasta, imobilul în cauză era unul de dimensiuni impresionante şi interlopul nu a mai aşteptat apariţia utilajelor Primăriei, ci s-a descurcat singur pentru a scăpa de plata sumelor ce i-ar fi fost imputate de către primărie pentru operaţiunile de demolare. Şi acum, la faţa locului mai poate fi văzut molozul rămas în urma demolării clădirii.

Reamintim că Bercea este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova după ce a fost arestat pe 20 februarie 2011 că şi-ar fi înjunghiat un nepot - Ionuţ Anghel, zis Mercedes. Interlopul a fost condamnat în acest sens, pe 22 februarie a.c., la şapte ani şi şase luni închisoare cu executare. Acesta a mai fost de Tribunalul Olt, în martie 2012, la doi ani închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite